Tränaren har nu blivit polisanmäld efter beskrivningen av spelstrategierna: "I sängen kan du riva sönder hennes kläder och smiska henne på rumpan"
Tränaren har nu blivit polisanmäld efter beskrivningen av spelstrategierna: "I sängen kan du riva sönder hennes kläder och smiska henne på rumpan" - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Innebandytränaren polisanmäld efter sexistisk spelstrategi

"Hångla och tafsa på Sofia" - tränaren döpte spelstilarna efter kvinnonamn och behandlingen var tänkt att motsvara spelet.


"Petra är dominant"

Spelstilarna har kvinnonamn och kvinnobehandlingen motsvarar hur pojkarna ska spela. När det gäller Petra är hon domninant och rivs. "I sängen kan du riva sönder hennes kläder och smiska henne på rumpan".

Med Sofia får pojkarna ut det optimala resultatet genom att "hångla och tafsa på Sofia". Sofia gillar också att "ta för sig i sängen".

SKÅNE. Innebandytränaren gav sexistiska instruktioner till pojklaget Engelholms FBC. Försvarspelet döptes efter tjejnamn och innehöll strategier som "i sängen kan du riva sönder hennes kläder och smiska henne på rumpan" - vilket var tänkt att syfta till pojkarnas spel.

Nu har han blivit polisanmäld för brott mot allmän ordning genom förledande av ungdom, skriver Feministiskt Perspektiv som tillsammans med SVT uppmärksammade fallet.

Fallet utreds

På Helsingborgspolisen bekräftar man att en anonym anmälan har kommit in.

– Vi kommer att arbeta efter våra vanliga rutiner, men det finns en särskild lagstiftning när det rör sig om unga människor. Det innebär bland annat en skyndsam handläggning och vi kommer att vidta de åtgärder som krävs. Att ta kontakt med aktuella målsmän och så vidare. Mer än så tänker jag inte berätta i nuläget, säger Håkan Lund, inspektör på Helsingborgspolisen, till Feministiskt Perspektiv.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

Då kan bitcoinutbudet halveras

1 timme sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

1 timme sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

1 timme sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

2 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.