Gustav Kasselstrand hävdar att det är helt uppenbart att KDU står närmare SDU än sitt eget moderparti.
1 av 3
Gustav Kasselstrand hävdar att det är helt uppenbart att KDU står närmare SDU än sitt eget moderparti. - Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX
Aron Modig vill inte svara på frågor om SDU.
2 av 3
Aron Modig vill inte svara på frågor om SDU. - Foto: ULF PALM / SCANPIX
Något som Aron Modig dock nekar till.
3 av 3
Något som Aron Modig dock nekar till. - Foto: JESSICA GOW / SCANPI

KDU:s ordförande undviker frågan om SDU-inbjudan

"Ideologiskt sett är det helt uppenbart att KDU står närmare oss än sitt eget moderparti."


KDU-toppens vadslagning

Representanter för Kristdemokraternas ungdomsförbund har tidigare fått hård kritik för sina uppmärksammade utspel.

Efter det värsta våldsdådet som drabbat Norge sedan andra världskriget spekulerade Stockholm stads KDU-ordförande Andreas Braw i vem som låg bakom attentaten.

På sin Facebooksida skrev han: "När alla ska vara vidsynta och hävda att vi inte vet säkert vem som ställt till med blodbad i Oslo: Jag sätter en månadslön på att det är islamister. Med OB-tillägg."

Läs hela artikeln här och kritiken från Mats Odell.

"KDU:s ordförande Aron Modig har nyligen uttryckt åsikter som i hög grad överensstämmer med SDU:s. I och med valet av (Göran) Hägglund blir det omöjligt för de unga kristdemokraterna att få gehör för sina hjärtefrågor om bland annat lag och ordning. Om KDU i stället skulle uppgå i det enda konservativa alternativet SDU, skulle man ha goda möjligheter att driva denna politik." Så skriver Sverigedemokratisk Ungdoms ordförande Gustav Kasselstrand i en direkt inbjudan till Kristdemokraternas ungdomsförbund.

– Vi kommer svara på det, säger Aron Modig till Nyheter24.

"KDU står närmare oss än sitt eget moderparti"

Det är sedan tidigare känt att Kristdemokraternas ungdomsförbund (KDU) ställt sig på Mats Odells sida i kampen om partiledarposten. När det sedan blev klart att Göran Hägglund får fortsatt förtroende som partiledare för KD såg SDU:s Gustav Kasselstrand sin chans att värva medlemmar.

I ett pressmeddelande förklarar Kasselstrand att han snarast kommer bjuda in Aron Modig och KDU:s övriga förbundsstyrelse till ett möte för att "diskutera en lösning där de unga kristdemokraterna övergår till SDU."

- Ideologiskt sett är det helt uppenbart att KDU står närmare oss än sitt eget moderparti, säger Gustav Kasselstrand i pressmeddelandet.

"Jag har inga kommentarer"

När Nyheter24 når Aron Modig per telefon är han fåordig om inviten.

– Nej, det stämmer inte att vi är närmare SDU, säger han till Nyheter24.

Medan andra politiker nästan tävlat i att distansiera sig från SD och SDU avstår Aron Modig dock från att markera mot värvningsförsöket. 

– Jag har inga fler kommenterar. Du får kolla på twitter vad jag har skrivit.

Men på Aron Modigs twittersida har han sedan pressmeddelandet släpptes den 28 januari inte skrivit något om SDU:s lockrop.

KDU
/
SDU
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.

Så går det för nätläkarna Kry, Min Doktor och Doktor24

Kry förlorade nästan två miljarder i årstakt. Men bolagets vd kallar det för en "jättebra position" i sitt pressmeddelande. Och sedan dess har det vänt uppåt, säger man. Flera konkurrenter har också goda nyheter. Nyheter24 har tittat närmare på nätläkarna.

Fler döms för påskupploppen i Malmö

Ytterligare sex personer döms för inblandning i påskupploppen 2022, rapporterar P4 Malmöhus.

Populära pålägg återkallas – kan innehålla listeria

Axfood återkallar två pålägg efter att listeria upptäckts vid en rutinkontroll.

Ryskt militärplan i krasch utanför Krim

Ett ryskt militärplan har kraschat ned i vattnet utanför ockuperade Krim, meddelar den av Ryssland tillsatte guvernören i Sevastopol, Michail Razvozjajev.