23-åringen har hämtat ut omkring 2,7 miljoner kronor i kontanter.
1 av 2
23-åringen har hämtat ut omkring 2,7 miljoner kronor i kontanter. - Foto: Jonas Ekströmer / SCANPIX
Han har beställt hem lånehandlingarna till personer med olåsta brevlådor.
2 av 2
Han har beställt hem lånehandlingarna till personer med olåsta brevlådor. - Foto: Fredrik Persson / SCANPIX

23-åring åtalas för miljonbedrägeri

Hämtat ut 2,7 miljoner kronor i förfalskade lånehandlingar.


Nekar till brott

23-åringen nekar till brott och menar att han har blivit utnyttjad av två personer, men enligt polisutredningen vill han inte gå in närmre på dem än att den ene kör en mercedes.

– Båda ser farliga ut, säger 23-åringen som hävdar att han känt sig pressad av ett "underliggande hot" att ta ut pengarna, säger mannen enligt GP.

GÖTEBORG. På tisdagen åtalades en 23-årig man för grovt bedrägeri. Mannen som har anknytningar till det kriminella Backagänget ska bland annat ha förfalskat lånehandlingar. Totalt har omkring 2,7 miljoner kronor hämtats ut i kontanter för att sedan försvinna.

23-åringen har tecknat lån i elva privatpersoners namn på varierande summor mellan 95 000 och 205 000 kronor, skriver GP.

Olåsta brevlådor

Alla elva personer, som bor utspridda över Göteborg, har antingen sin brevlåda i trappuppgången eller i en olåst brevlåda utomhus. Efter att lånehandlingarna hamnat i personernas brevlådor så har någon öppnat dem och stulit handlingarna. Därefter har mannen förfalskat personernas namn och fått in pengarna på sitt konto.

Lånen kommer antingen från Danske Bank, Forex Bank eller Ica Bank.

Hämtat ut pengarna i kontanter

Backamannen har personligen hämtat ut pengarna från kontot. Alltid i kontanter och vanligen i euro. Under drgt två år har mannen hämtat ut 1,6 miljoner kronor från samma kontor. Vid kontantuttagen har han använt sitt eget pass för att legitimera sig, skriver GP.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!