Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

23-åring åtalas för miljonbedrägeri

- 01/02/2012, 17:09 -
23-åringen har hämtat ut omkring 2,7 miljoner kronor i kontanter.
1 av 2

23-åringen har hämtat ut omkring 2,7 miljoner kronor i kontanter.

Jonas Ekströmer / SCANPIX

Han har beställt hem lånehandlingarna till personer med olåsta brevlådor.
2 av 2

Han har beställt hem lånehandlingarna till personer med olåsta brevlådor.

Fredrik Persson / SCANPIX

Hämtat ut 2,7 miljoner kronor i förfalskade lånehandlingar.

GÖTEBORG. På tisdagen åtalades en 23-årig man för grovt bedrägeri. Mannen som har anknytningar till det kriminella Backagänget ska bland annat ha förfalskat lånehandlingar. Totalt har omkring 2,7 miljoner kronor hämtats ut i kontanter för att sedan försvinna.

23-åringen har tecknat lån i elva privatpersoners namn på varierande summor mellan 95 000 och 205 000 kronor, skriver GP.

Olåsta brevlådor

Alla elva personer, som bor utspridda över Göteborg, har antingen sin brevlåda i trappuppgången eller i en olåst brevlåda utomhus. Efter att lånehandlingarna hamnat i personernas brevlådor så har någon öppnat dem och stulit handlingarna. Därefter har mannen förfalskat personernas namn och fått in pengarna på sitt konto.

Lånen kommer antingen från Danske Bank, Forex Bank eller Ica Bank.

Hämtat ut pengarna i kontanter

Backamannen har personligen hämtat ut pengarna från kontot. Alltid i kontanter och vanligen i euro. Under drgt två år har mannen hämtat ut 1,6 miljoner kronor från samma kontor. Vid kontantuttagen har han använt sitt eget pass för att legitimera sig, skriver GP.