Tommy Lindström vill göra myndigheterna kommunala.
1 av 2
Tommy Lindström vill göra myndigheterna kommunala. - Foto: Anders Wiklund/FLT-PICA
Tommy Lindström hävdar att man glömmer bort vardagsbrotten med en enda polismyndighet.
2 av 2
Tommy Lindström hävdar att man glömmer bort vardagsbrotten med en enda polismyndighet. - Foto: TV3/Carl Thorborg

Expolischefen sågar politikernas förslag om en polismyndighet

"Det här är helt vansinnigt"


Expolischefen Tommy Lindström tycker att politikernas förslag om att slå ihop alla polismyndigheter till en enda är "helt vansinnigt". Enligt uppgifter till TV4 News finns det nu en bred politisk enighet i riksdagen om en statlig utredning.

– Nej, det här är inte bra. Kriminalitet begås på lokala orter och man måste ha den lokala kunskapen, säger expolischefen Tommy Lindström till Nyheter24.

Enligt Tommy Lindström stirrar politikerna sig blinda på dödsskjutningarna i Malmö och glömmer bort de så kallade "vardagsbrotten".

– Man drömmer om centraliseringar och det är generellt inte bra. Man får inte glömma bort vardagsbrotten som personrån, inbrott, våld och stölder, säger han och fortsätter:

– Det som händer i Malmö nu brukar kallas för saneringen då det "svarta folket", inte till färgen utan till sinnet då, skjuter varandra för att de vill bli av med någon konkurrent.

I stället vill Tommy Lindström att man går från de nuvarande 21 polismyndigheterna till en i varje kommun. Närheten mellan folket och polisen är jätteviktig enligt Lindström som hävdar att om det inträffar ett mord kan den lokala polisen få hjälp av rikskriminalens mordkommission.

– Har de 21 länsmyndigheterna betytt någon förbättring? Nej, det har inte blivit bättre. Vi gick från kommunal till län och det blev inte bättre. Det här kan sluta med att kommunen kommer starta lokalpolis igen. Det hade vi före 1965, säger Tommy Lindström till Nyheter24.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!