Flickan skars i halsen med en kniv.
Flickan skars i halsen med en kniv. - Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX

28-åring häktad för mordförsöket på 10-åriga flickan

Mannen är anträffad utomlands och enligt polisen är arbetet med att få honom överlämnad till Sverige i full gång.


Detta har hänt

På måndagsförmiddagen den 6 februari överfölls en tioårig flicka utanför Bergsgårdsskolan i Hjällbo, nordost om Göteborg.

Hon skars i halsen och fördes till sjukhus svårt skadad med kniven fortfarande kvar i sig. Efter attacken letade polisen med flera patruller, inklusive hundar och helikopter, i området.

En vecka efter dådet påträffades en 28-årig man i Spanien. Han misstänks för brottet och häktades i sin frånvaro. Enligt uppgifter till Göteborgs-Posten ska han senare ha överlämnat sig själv till polisen.

Mannen har erkänt grov misshandel, men förnekar mordförsök eftersom han menar att han inte hade för avsikt att mörda flickan.

HJÄLLBO. En 28-årig man har häktats i sin utevaro misstänkt för mord- alternativt dråpförsök på den tioåriga flickan som attackerades med kniv vid Bergsgårdsskolan den 6 februari. Mannen är enligt polisen svensk medborgare men är anträffad utomlands.

Just nu pågår arbetet med att få honom överlämnad till Sverige.

– Han sitter i förvar hos den polisen i det landet. Vi går inte ut med vilket land det är just nu, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg till Nyheter24.

Enligt Fuxborg är det en veckas långt polisarbete som lett fram till gripandet. 28-åringen är häktad på sannolika skäl, vilket är den starkare graden.

– Det tar ett antal dagar att få ihop pusslet. Nu har vi arbetet med att försöka få honom överlämnad och det brukar ta veckor. I Långaredärendet tog det upp till sex veckor att få hit två män från Polen, säger Thomas Fuxborg till Nyheter24.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lavinfara under långfredagen

Bolsonaro vill ha tillbaka passet

Brasiliens förre president Javier Bolsonaro, som utreds för kupplaner, har bett landets högsta domstol om att tillfälligt få tillbaka sitt beslagtagna pass för att besöka Israel, uppger hans advokat.

Skott mot bostad i Örgryte

2 timmar sedan
En bostad besköts i Örgryte i Göteborg på skärtorsdagskvällen.

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

3 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

3 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

igår 22:30
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.