Mannen som beskrivs som "bråkig" av polisen lyckades smuggla med sig en liten packkniv in i cellen...
1 av 3
Mannen som beskrivs som "bråkig" av polisen lyckades smuggla med sig en liten packkniv in i cellen... - Foto: Adam Ihse / SCANPIX
... varpå han sedan skar sig själv över stora delar av kroppen.
2 av 3
... varpå han sedan skar sig själv över stora delar av kroppen. - Foto: Gunnar Lundmark / SCANPIX
Enligt polisen hade det kunnat förhindras om man haft tillgång till en metalldetektor.
3 av 3
Enligt polisen hade det kunnat förhindras om man haft tillgång till en metalldetektor. - Foto: Johan Nilsson / SCANPIX

Polisen missade kniv - intagen skar sig i cellen

Trots visitering lyckades mannen gömma en packkniv i underkläderna.


Hade kunnat förhindras av metalldetektor

I polisens tillbudsrapport skriver man att händelsen hade kunnat förhindras om man använt en metalldetektor för att scanna av kroppen.

Har ni planer på att köpa in metalldetektorer?

– Det är en tanke som dykt upp. Men sådana portaler som man har på flygplatsen är ofantligt dyra. Det blir väl någon handhållen variant som man kör, säger Krister Nilsson på polismyndigheten Kristianstad som var på plats då händelsen inträffade, till Nyheter24.

KRISTIANSTAD. I slutet av januari lyckades en intagen smuggla med sig en kniv in i cellen och skära sig själv över stora delar av kroppen.

Mannen var enligt polisen "bråkig" och kunde därför inte visiteras förrän han var på plats i cellen.

– Det var rätt stökigt när han fördes in. Han fick visiteras i cellen och sedan fick vi fly fältet för att inte bli påhoppade. Det händer rätt ofta att vi är tvungna att avvisitera dem i cellen, säger Krister Nilssonpolismyndigheten Kristianstad, till Nyheter24.

Fick fortsätta sitta inlåst

Mannen hade endast på sig strumpor och kalsonger, men lyckades trots det få med sig en liten packkniv. När skadorna upptäcktes blev han ombedd att skicka ut kniven genom dörrspringan. Eftersom skadorna inte bedömdes som allvarliga fick han fortsätta vara inlåst.

Är det vanligt att intagna lyckas smuggla med sig knivar?

– Inte vanligt men heller inte ovanligt, man gör ju en kroppsvistitation på dem när de låses in. Den görs olika noggrant beroende på förutsättningarna, det beror bland annat på misstankegrad och tidigare historik.

Hur ofta tittar ni till de intagna?

– Var femtonde minut om de är berusade eller påverkade. Sedan har vi tillsyn så ofta som det krävs beroende på omständigheterna, säger Nilsson till Nyheter24.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!