Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Julian Assange gästade Simpsons

Medan Wikileaksgrundaren kämpar för att inte utlämnas till Sverige passar han på att medverka i den tecknade amerikanska komediserien the Simpsons.

Våldtäktsanklagelserna skakade Wikileaks.

Julian Assange och flera av hans anhängare menar att anklagelserna har en politisk grund och är en del av en sammansvärjning.

Avsnittet där Julian Assange medverkar hade premiär i USA på söndagen.

I det 500:e avsnittet av den berömda serien spelar Julian Assange en granne till familjen Simpsons som kastas ut från staden Springfield och tvingas leva ute i det fria. Bart, sonen i familjen frågar sin nya granne Julian Assange hur han mår, varpå svaret blir: "That’s my personal information, and you have no right to know about it.”

Karaktären bjuder också in familjen Simpsons på filmkväll. Där visar han en video på ett bröllop som blir bombat i Afghanistan. Julian Assange har spelat in sin röstmedverkan från husarresten i Storbritannien.

I september 2010 anklagades Julian Assange för våldtäkt och två fall av sexuellt ofredande i Sverige. En europeisk arresteringsorder utfärdades av Sverige.

Inom kort kommer Englands högsta domstol att besluta kring om Julian Assange kommer att utelämnas till Sverige eller inte. Julian Assange förnekar alla anklagelser.

Mer:

Sexbrott uppdagas på Twitter