Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kvinna vill ha pröjs för tid i häkte

- 10/03/2009, 08:43 -

Kvinnan misstänkt för skyddande av brottsling efter gängmord.

GÖTEBORG. Den vid tiden18-åriga kvinnans samröre med ”farliga män” kom att stå henne dyrt. Inte mindre än 15 dagar fick hon tillbringa i häkte, misstänkt för skyddande av brottsling, efter att en av henne bekant man knutits till ett mord.

Mordet, som våren 2007 uppmärksammades stort i media, begicks i Brödraskapet Wolfpacks lokaler på Ångpannegatan i Göteborg. Offret var en småbarnspappa och tidigare medlem i Hells Angels som hamnat i onåd. Dödsmisshandeln var ovanligt brutal och begicks med kofot och kniv.

Misstankarna mot kvinnan, rörande skyddande av brottsling, kom att skrivas av helt i juni 2007. Nu begär hon skadestånd för tiden som frihetsberövad.

”Det skall i sammanhanget särskilt framhållas och poängteras att NN blev hämtad av polis på sin arbetsplats vilket också detta väckte mycket stor uppmärksamhet med hänsyn till att hon arbetar inom hemtjänsten.”

Kvinnans advokat menar att kvinnans unga ålder och det faktum att hon fått lida mycket på grund av alla skriverier rörande fallet förtjänar en betydligt större ersättning än vad som i normala fall är brukligt.

Skrivet av: