Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
5015
reaktioner idag

Veckans inne- och utelista

VECKA 8: Nyheter24 gräver i veckans nyhetsflöde och skiljer det briljanta från det mindre värdefulla.

Mikael Hedström satte åt mannen som blev hotfull på grund av semmelbrist.

Första bilden på kungabebisen.

En ökning på 5,6 procentenhetr gör att Socialdemokraterna är det parti som ökar mest i senaste mätningen.

Att tala i termer av "inne" respektive "ute" är något som får fler än oss på redaktionen att minnas det förvirrade 90-talet. Men listningsmetoden står sig fortfarande stark i konkurrensen och det finns få bättre sätt att sammanfatta veckan på. Här är de allra viktigaste under vecka 8:

INNE

1. Mikael Hedström

På fredagen hörde Nyheter24 av sig till Mikael Hedström, polis i Gävle, och ställde frågor kring den man som blivit extremt hotfull efter att semlorna tagit slut i en butik. Snart fick vi höra av Hedström igen. Han var tacksam och ville uppmärksamma Nyheter24 på att han efter vårt samtal kollat på övervakningsbilder. Sedan gick han på lunch, stötte av en slump omedelbart på mannen från övervakningsbilderna och grep honom. Så agerar en modern polis! 

 

2. Prinsessan Estelle

Vi har inte sett henne mer än som en blek fläck i bärsele mellan Victoria och Daniel men precis som hon var på den bilden är hon alldeles uppenbarligen i centrum. Alla pratar om Estelle, vare sig de älskar eller avskyr, gråter eller skriker. Estelle är inne.

3. Bradley Manning

Nu åtalas Bradley Manning och medan Wikileaks blir allt mer dåraktiga och besatta av att slåss för privatpersonen Julian Assange har Manning suttit inlåst utan samma hjälp. Men han är uppenbarligen den som tagit de stora riskerna och som fått betala det högsta priset för de läckor vars betydelse så många prisat. Mannings öde är viktigt att inte glömma bort i cirkusen som omger den där sajten.  

4. Kristdemokraterna

Även om det knappast är en enig riksdagsgrupp bakom - långt ifrån - så får man applådera att KD sluter sig till det moderna när de nu accepterar att transsexuella inte ska tvingas till tvångssterilisering vid könskorrigering. Tack KD.

5. Socialdemokraterna

I den ena mätningen i veckan ökade de med ett helt KD, i den andra med ett helt centerparti. Det ser onekligen allt ljusare ut för Stefan Löfven och sossarna som plötsligt inte förknippas med svajiga från höften-skott och oförsiktiga utspel. Välkommen in i spelet.

 

UTE

1. Monarki

Nej, det är för absurt att höra om yran i hertigdömet Östergötland, om glädjen i prinsens Ockelbo och om jublet i Svea Rike när en prinsessa blir till. Det enda som hänt är ju att vi cementerat det odemokratiska styrelseskicket för en ännu längre tid framöver. Det går inte att säga annat än att det känns ute.

2. Herman Lindqvist

Gammelgubben Lindqvists diss var riktigt klumpig och otrevlig. Ville han bara se till att hamna i rampljuset eller är han så strikt konservativ om namn att han missar det strikt konservativa i att vara lite trevlig? Lindqvist borde ringa Magdalena Ribbing och ta en lektion i hur man uppför sig.

Mer:

Veckans inne- och utelista