1 av 4
- Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
Mikael Hedström satte åt mannen som blev hotfull på grund av semmelbrist.
2 av 4
Mikael Hedström satte åt mannen som blev hotfull på grund av semmelbrist. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
Första bilden på kungabebisen.
3 av 4
Första bilden på kungabebisen. - Foto: Kungahuset/Hovet
En ökning på 5,6 procentenhetr gör att Socialdemokraterna är det parti som ökar mest i senaste mätningen.
4 av 4
En ökning på 5,6 procentenhetr gör att Socialdemokraterna är det parti som ökar mest i senaste mätningen. - Foto: Jonas Ekströmer / SCANPIX

Veckans inne- och utelista

VECKA 8: Nyheter24 gräver i veckans nyhetsflöde och skiljer det briljanta från det mindre värdefulla.


Inne och ute enligt Nyheter24

Vad har vi pratat om i veckan? Vilka har stuckit ut? Vem har gjort bort sig? Vad var det egentligen som hände?

Varje vecka sammanfattar vi dagarna som passerat i nyhetsvärlden genom att lista fem personer eller företeelser som är inne och två som är hopplöst ute.

Att tala i termer av "inne" respektive "ute" är något som får fler än oss på redaktionen att minnas det förvirrade 90-talet. Men listningsmetoden står sig fortfarande stark i konkurrensen och det finns få bättre sätt att sammanfatta veckan på. Här är de allra viktigaste under vecka 8:

INNE

1. Mikael Hedström

På fredagen hörde Nyheter24 av sig till Mikael Hedström, polis i Gävle, och ställde frågor kring den man som blivit extremt hotfull efter att semlorna tagit slut i en butik. Snart fick vi höra av Hedström igen. Han var tacksam och ville uppmärksamma Nyheter24 på att han efter vårt samtal kollat på övervakningsbilder. Sedan gick han på lunch, stötte av en slump omedelbart på mannen från övervakningsbilderna och grep honom. Så agerar en modern polis! 

 

2. Prinsessan Estelle

Vi har inte sett henne mer än som en blek fläck i bärsele mellan Victoria och Daniel men precis som hon var på den bilden är hon alldeles uppenbarligen i centrum. Alla pratar om Estelle, vare sig de älskar eller avskyr, gråter eller skriker. Estelle är inne.

3. Bradley Manning

Nu åtalas Bradley Manning och medan Wikileaks blir allt mer dåraktiga och besatta av att slåss för privatpersonen Julian Assange har Manning suttit inlåst utan samma hjälp. Men han är uppenbarligen den som tagit de stora riskerna och som fått betala det högsta priset för de läckor vars betydelse så många prisat. Mannings öde är viktigt att inte glömma bort i cirkusen som omger den där sajten.  

4. Kristdemokraterna

Även om det knappast är en enig riksdagsgrupp bakom - långt ifrån - så får man applådera att KD sluter sig till det moderna när de nu accepterar att transsexuella inte ska tvingas till tvångssterilisering vid könskorrigering. Tack KD.

5. Socialdemokraterna

I den ena mätningen i veckan ökade de med ett helt KD, i den andra med ett helt centerparti. Det ser onekligen allt ljusare ut för Stefan Löfven och sossarna som plötsligt inte förknippas med svajiga från höften-skott och oförsiktiga utspel. Välkommen in i spelet.

 

UTE

1. Monarki

Nej, det är för absurt att höra om yran i hertigdömet Östergötland, om glädjen i prinsens Ockelbo och om jublet i Svea Rike när en prinsessa blir till. Det enda som hänt är ju att vi cementerat det odemokratiska styrelseskicket för en ännu längre tid framöver. Det går inte att säga annat än att det känns ute.

2. Herman Lindqvist

Gammelgubben Lindqvists diss var riktigt klumpig och otrevlig. Ville han bara se till att hamna i rampljuset eller är han så strikt konservativ om namn att han missar det strikt konservativa i att vara lite trevlig? Lindqvist borde ringa Magdalena Ribbing och ta en lektion i hur man uppför sig.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Får bygga för att fånga in koldioxid

Kvinna frias från krigsbrott i Syrien

Hovrätten friar en 35-årig kvinna från anklagelser om krigsförbrytelser i Syrien 2014, skriver flera medier. Kvinnan har tidigare dömts till tre månaders fängelse.

Här är påskens olycksvägar

Påsken är en av de mest trafikintensiva helgerna på året. Hundratusentals bilar är ute på vägarna. Här är Sveriges 30 mest olycksdrabbade vägar under påskhelgen de senaste fem åren:

Se upp i påsktrafiken - välj stora vägar

Påsktrafiken kan bli intensiv när många i dag ger sig iväg för helgfirande - särskilt till fjällen. Man kanske behöver lite extra tid så se till att ta höjd för det, säger Felicia Danielsson, kommunikatör på Trafikverket.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

"Larm om trafikolycka, Hököpinge", skriver polisen på sin hemsida.

Man mördade bekant med sparkar och slag

En 42-årig man döms till 16 års fängelse för att ha mördat en man i 65-årsåldern i Mölndals kommun, skriver GP.