Pappan har bara erkänt vissa delar av övergreppen mot hans två döttrar och en styvdotter. Flickan på bilden har inget med artikeln att göra.
1 av 2
Pappan har bara erkänt vissa delar av övergreppen mot hans två döttrar och en styvdotter. Flickan på bilden har inget med artikeln att göra. - Foto: CLAUDIO BRESCIANI / SCANPIX
En av de tre döttrarna har berättat om hur pappan markerade med sitt finger när han ville att hon skulle komma till honom för att utföra sexuella handlingar. Flickan på bilden har inget med artikeln att göra.
2 av 2
En av de tre döttrarna har berättat om hur pappan markerade med sitt finger när han ville att hon skulle komma till honom för att utföra sexuella handlingar. Flickan på bilden har inget med artikeln att göra. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

45-årig pappa får sex års fängelse för incestbrott

Döttrarna vittnar om pappans övergrepp som började redan vid tre års ålder.


Så mycket ska pappan betala

Hovrätten ändrar tingsrättens dom endast på så sätt att skadestånd som pappan ska betala till målsägande A till 300 000 kr jämte ränta, till målsägande B till 250 000 kr jämte ränta och målsägande C till 175 000 kr jämte ränta, enligt 6 § räntelagen (1975:635) från den 31 december 2000 till dess betalning sker.

SVERIGE. En 45-årig man, från en stad i mellersta Sverige, har dömts till sex års fängelse av Svea Hovrätt för mångåriga sexövergrepp mot två döttrar och en styvdotter. Mannen har delvis erkänt övergreppen som började redan på 90-talet när den ena flickan bara var tre år. Men samtidigt har han bland annat förnekat att han ska ha berört flickornas inre könsdelar och att han förmått en dem att beröra hans penis med munnen.

Enligt hovrätten är flickornas berättelser återhållsamma och utan överdrifter. De har heller inte berättat om någon form av våld från den 45-årige pappan. Vid minst ett tillfälle ska den ena flickan också ha bett pappan att sluta med de han höll på med.

Döttrarnas berättelse om pappans övergrepp är delvis mycket deltaljrik. En av dem berättar om hur han lade en kudde över hennes ansikte när han kom in till henne på natten. Men även att hon fick sitta på en trasa i samband med att han förgrep sig på henne med handen när de befann sig ett garage han hyrde under en period.

En av de tre har också berättat om hur pappan markerade med sitt finger när han ville att hon skulle komma till honom för att utföra sexuella handlingar.

Hovrätten fastställer därmed tingsrättens dom om sex års fängelse men ändrar dock skadeståndsdelen och sänker det med närmare 200 000 kronor till 725 000 totalt.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!