Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sex män åtalade för traffickinghärvan i Göteborg

- 29/02/2012, 13:01 -
Elva rumänska kvinnor står som målsägare.
1 av 3

Elva rumänska kvinnor står som målsägare.

Claudio Bresciani / SCANPIX

På onsdagen åtalades sex män för delaktighet i traffickingligan i Göteborg.
2 av 3

På onsdagen åtalades sex män för delaktighet i traffickingligan i Göteborg.

Tomas Oneborg / SCANPIX

Enligt åklagaren handlar det uteslutande om gatuprostitution.
3 av 3

Enligt åklagaren handlar det uteslutande om gatuprostitution.

Natacha Pisarenko / SCANPIX

På onsdagen åtalades männen för människohandel i Göteborgs tingsrätt.

GÖTEBORG. Elva rumänska kvinnor står som målsägare i åtalet om människohandel som väcktes på onsdagen i Göteborgs tingsrätt. Sex män har åtalats.

– Männen har lockat hit kvinnorna i avsikt att de ska sälja sex. Det handlar uteslutande om gatuprostitution, säger kammaråklagare Thomas Eliasson till GT.

Häktade sedan i somras

Polisen i västra Götaland har tidigare avslöjat den rumänska ligan som sysslat med trafficking. Fallet beskrivs som ett av de största av människohandel som ägt rum i Sverige. Männen som åtalats har suttit häktade sedan i somras.

I fjol rapporerades och bötfälldes 255 män i Göteborg för sexköp, där de flesta rapporterats i området kring Rosenlund. Sannolikheten tros vara stor att sexköpen gjorts hos de rumänska kvinnorna, i åldrarna 18 år och uppåt, som blivit utnyttjade av ligan, rapporterar SVT.

Lägenhet som bas

En lägenhet i området Kortedala ska ha fungerat som bas för nätverket. När polisen i maj 2011 gjorde ett tillslag i lägenheten fann man flera unga kvinnor och kunde gripa tre av de misstänkta rumänska männen.

15 unga kvinnor ska ha utnyttjats av ligan, där kvinnorna tjänat omkring 300 - 500 kronor per kund.

– Min ambition är givetvis att så många målsägande som möjligt kan vittna inför domstolen men är medveten om den problematik som finns, säger Eliasson, till GT.

Rättegången inleds den 13 mars.