"Drömlägenheten" visade sig vara ett soprum. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.
1 av 3
"Drömlägenheten" visade sig vara ett soprum. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. - Foto: Björn Larsson Roosvall / SCANPIX
Köparna gjorde en illaluktande affär.
2 av 3
Köparna gjorde en illaluktande affär. - Foto: Ingvar Karmhed / SCANPIX
Köparna ligger för närvarande i tvist med bostadsrättsförmedlingen för soprummet/cykelförrådet. (Bilden är från ett annat tillfälle).
3 av 3
Köparna ligger för närvarande i tvist med bostadsrättsförmedlingen för soprummet/cykelförrådet. (Bilden är från ett annat tillfälle).

Mäklare sålde soprum som etta

Annonsbeskrivningen av "lägenheten" som "ett kommande drömboende" - var egentligen inget annat än ett soprum.


Annonsen

I annonsen för soprummet stod:

"Med ett ypperligt läge invid Kungsholms Strand erbjuder Brf X ett utrymme om 33 kvm att inreda till bostad! Här har du möjlighet att själv utforma planlösning och materialval. El, vatten och avlopp finns. Vackra bågformade fönster ined utsikt över Karlbergskanalen, Välkommen att skapa ditt drömboende."

STOCKHOLM. En mäklare försökte sälja ett soprum som lägenhet med ett rum och kök, el, vatten och avlopp. I själva verket fanns vare sig kök eller elektricitet.

Nu varnas mäklaren av Fastighetsmäklarnämnden. Mäklaren ska ha begått flera fel i samband med att han tog ett utrymme som beskrivits som både cykelrum och soprum och förmedlat det som en blivande lägenhet. Han varnas bland annat för bristerna i marknadsföringen och för att han inte upprättat korrekta handlingar.

Varken bygglov eller köpeavtal

Trots att det tidigt visade sig att marknadsföringen inte stämde överens med verkligheten var intresset stort och de som nu anmält mäklaren vann budgivningen. De skrev köpeavtal och depositionsavtal.

Senare uppdagades det att felaktiga avtal skrivits, vilket resulterade i att avtalen fick skrivas om tre gånger innan de godkändes.

Dagarna innan handpenningen skulle betalas uppstod frågor om bygglov och el, anmälarna kontaktade mäklaren och bad om att få skjuta upp tillträdesdagen.

Enligt mäklaren behövdes inget bygglov - vilket var fel och arkitekt fick kontaktas.

Anmälarna ligger för tillfället i tvist med bostadsrättsförmedlingen gällande vem som ska betala för bygglov och eldragningar.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!