39-årige Peter Mangs har visat ett stort intresse för seriemördare, bland annat för den beryktade "Lasermannen" John Ausonius som låg bakom flera skjutningar i Stockholm på 90-talet.
1 av 3
39-årige Peter Mangs har visat ett stort intresse för seriemördare, bland annat för den beryktade "Lasermannen" John Ausonius som låg bakom flera skjutningar i Stockholm på 90-talet. - Foto: Privat
På nyårsaftonen 2009 avlossades flera skott på Islamic Center i Malmö. Mangs misstänks för ett flertal mordförsök vid det tillfället.
2 av 3
På nyårsaftonen 2009 avlossades flera skott på Islamic Center i Malmö. Mangs misstänks för ett flertal mordförsök vid det tillfället. - Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX
Peter Mangs på väg in till en tidigare häktningsförhandling i september ifjol.
3 av 3
Peter Mangs på väg in till en tidigare häktningsförhandling i september ifjol. - Foto: DRAGO PRVULOVIC / SCANPIX

Serieskytten Peter Mangs omhäktad - men åtal dröjer

Nya häktningsförhandlingar mot "nye Lasermannen" - 23 målsäganden väntar på åtal.


"Nye lasermannen"

39-årige Peter Mangs har kallats "nye lasermannen" efter att ha skjutit flera personer i Malmö under åren 2003-2009.

Det har tidigare visat sig att samtidigt som polisen jagade efter den misstänkte serieskytten så utreddes Mangs av psykiatrin. Under 2009 till 2010 fick han behandling för sina psykiska problem - samtidigt som han begick flera av brotten.

MALMÖ. Han är häktad misstänkt för 15 mordförsök och tre mord i Malmö under åren 2003-2009. På fredagen hölls nya häktningsförhandlingar mot Peter Mangs som ledde till att han häktas om. Åklagaren Solveig Wollstad såg det som en rutinförhandling.

– Ja, det kommer ingenting nytt från min sida, sa hon på fredagsförmiddagen till Nyheter24.

Till skillnad från tidigare vill nu Mangs släppas ut. Under de tidigare förhandlingarna har han inte haft något emot att bli omhäktad på grund av att han känt sig hotad.

Ett åtal mot serieskytten är att vänta tidigast i slutet av april enligt Wollstad.

– Det blir ett resonemang om det, det beror på om försvararna behöver mer tid också. Men för min del kvarstår det beskedet, säger hon.

Det riktades så sent som i december nya misstankar mot 39-årige Peter Mangs då han antogs ligga bakom fyra ytterligare mordförsök under nyårsafton 2009.

/
/
/
tal
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bil misstänks ha sprängts i Landskrona

Sveriges Radio har tekniska problem

Sveriges Radios hemsida och app är delvis ur funktion.

Spelar ingen roll för vikten när du äter

Det är inte när på dygnet du äter utan hur mycket som avgör. Det budskapet kommer från amerikanska experter som gått igenom befintlig forskning om hur så kallade ätfönster påverkar vikt och hälsa.

Järfälla: Polisen rapporterar om brand

1 timme sedan
"Samtal om rök som väller ut från tak på tennishall i Kallhäll.", skriver polisen på sin hemsida.

Bohlin om kritiken: "Fick okej att höra av mig"

1 timme sedan
Ministern för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin (M) slår ifrån sig kritiken som riktats mot honom i samband med att en kvinna avskedades från Energimyndigheten, rapporterar SR:s Ekot.

"Europa för beroende av krut från Kina"

1 timme sedan
Vapenproduktionen i Europa är alldeles för beroende av krutråvaror som nitrocellulosa från Kina, enligt Saabs vd Micael Johansson. Det utgör en risk för Europas säkerhet.