Den 23-årige mannen hade köpt knivar och sa sig planera ett fruktansvärt dåd.
Den 23-årige mannen hade köpt knivar och sa sig planera ett fruktansvärt dåd. - Foto: Björn Larsson Ask/AP/Scanpix

Skulle döda dagisbarn - stoppades av Flashback

En 23-årig man i Lund planerade att mörda ett förskolebarn. Men mannens planer stoppades tack vare flashbackanvändare. Nu har han gripits.


23-åringen beskriver tidigare mordplaner

"jag var såpass övertygad om att jag skulle döda ett random valt barn att jag klättrat upp i en fyrtio meter hög telefonmast för att därifrån hoppa ned till en säker död. Jag klättrade ned för att ge psykiatrin "en sista chans" - om jag ändå skulle dö för det här ovetande barnets skull. Den här gången blev jag inlagd på slutenpsykos i knappt ett år."

LUND. En användare på internetforumet Flashback startade den 29 februari en tråd i kategorin "Psykiska problem" där han berättade om sig själv och sin störning. 

"Jag tror, på fullaste allvar, att jag inom en tvåveckors period kommer att ha haft ihjäl ett barn på ett dagis jag gått förbi på den ort jag nu befinner mig" skrev mannen bland annat.

En av användarna i forumet lyckades få kontakt med mannen och ta reda på vem han var. Användaren larmade därefter polis - som grep den 23-årige mannen. I hans hem hittades då två nyinköpta knivar och en spruta fylld med nikotin. Knivarna skulle användas för att döda förskolebarnet - nikotinsprutan för att han skulle kunna ta sitt liv efter dådet.

- I förhör har mannen berättat att han skulle döda ett barn för att bli tvångsomhändertagen. Han säger att han varit ute och tittat efter en lämplig förskola men inte preciserat exakt vilken, säger kommissarie Stephan Söderholm vid polisen i Lund till Sydsvenskan.

Polisen anser att mannen är både sjuk och farlig - men på psykakuten håller man inte med. Mannen har därför nu anhållits misstänkt för att ha planerat ett mord på ett barn.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!