Två män häktade för mord

Två män - 21 och 29 år gamla - har häktats misstänkta för mord. (TT)


Två män - 21 och 29 år gamla - häktades på fredagseftermiddagen vid Umeå tingsrätt misstänkta för mord på en 31-årig man.

Båda männen häktades på sannolika skäl misstänkta för mord på den man som i lördags påträffades undangömd i ett grustag någon kilometer från riksväg 364 vid byn Fällforsån norr om Umeå.

Det var en mc-patrull från polisen som var ute och letade efter en man som anmälts försvunnen för någon vecka sedan som upptäckte den döda manskroppen. Det är den saknade mannen som påträffats mördad.

För några dagar sedan greps och anhölls de två männen från Västerbotten misstänkta för att ha utfört mordet. De tre männen har enligt uppgift känt varandra i flera år då de umgåtts i missbrukarkretsar.

Enligt männens advokater förnekar de häktade männen brott.

Polis och åklagare är mycket förtegna om uppgifter kring händelsen och hänvisar till utredningstekniska skäl. Alla inblandade i häktningsförhandlingen i Umeå tingsrätt har belagts med yppandeförbud.

Åtal ska enligt tingsrättens beslut vara väckt senast den 17 oktober, men kammaråklagare räknar med att behöva längre tid än så eftersom utredningen är omfattande och det dröjer innan alla tekniska analyser är klara.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nattligt utegångsförbud för barn i fransk stad

Tonårspojkar hyllas – stoppade kidnappning

Tre tonårspojkar som lyckades stoppa en kidnappning av en minderårig flicka i Järfälla nordväst om Stockholm hyllas av polisen, skriver Mitti.

Tekniskt strul hos Spotify – hundratals användare drabbade

Under tisdagseftermiddagen upplevde tusentals användare problem med musiktjänsten Spotify. I sociala medier är användare väldigt upprörda över att både appen och hemsidan strular.

Flygledarna i Frankrike ska strejka

1 timme sedan
Flygledarna i Frankrike ska strejka på torsdag, vilket riskerar att leda till stora störningar vid Paris två största flygplatser.

Kvinna och barn uppges dödade i Libanon

1 timme sedan
En kvinna och en 12-årig flicka har dödats i ett israeliskt luftangrepp mot ett hus i Hanine nära den israeliska gränsen, enligt räddningsarbetare och statliga libanesiska medier.

Rekordmånga stulna bilar försvinner spårlöst

1 timme sedan
Bilbrotten minskar. Ändå försvann i fjol hundratals stulna bilar spårlöst, enligt försäkringsbolaget If. Nu hoppas Tullen på ny lagstiftning i höst. Situationen i dag är frustrerande för medarbetarna, säger Martin Petersson, sakkunnig på Tullverket.