Två män häktade för mord

- 03/10/2008, 17:59 -

Två män - 21 och 29 år gamla - har häktats misstänkta för mord. (TT)

Två män - 21 och 29 år gamla - häktades på fredagseftermiddagen vid Umeå tingsrätt misstänkta för mord på en 31-årig man.

Båda männen häktades på sannolika skäl misstänkta för mord på den man som i lördags påträffades undangömd i ett grustag någon kilometer från riksväg 364 vid byn Fällforsån norr om Umeå.

Det var en mc-patrull från polisen som var ute och letade efter en man som anmälts försvunnen för någon vecka sedan som upptäckte den döda manskroppen. Det är den saknade mannen som påträffats mördad.

För några dagar sedan greps och anhölls de två männen från Västerbotten misstänkta för att ha utfört mordet. De tre männen har enligt uppgift känt varandra i flera år då de umgåtts i missbrukarkretsar.

Enligt männens advokater förnekar de häktade männen brott.

Polis och åklagare är mycket förtegna om uppgifter kring händelsen och hänvisar till utredningstekniska skäl. Alla inblandade i häktningsförhandlingen i Umeå tingsrätt har belagts med yppandeförbud.

Åtal ska enligt tingsrättens beslut vara väckt senast den 17 oktober, men kammaråklagare räknar med att behöva längre tid än så eftersom utredningen är omfattande och det dröjer innan alla tekniska analyser är klara.

Skrivet av: