Rånbytet i Borås blev iPhones värda många miljoner kronor.
1 av 2
Rånbytet i Borås blev iPhones värda många miljoner kronor. - Foto: Paul Sakuma / SCANPIX
Rånarna fick med sig åtta, nio pallar telefoner.
2 av 2
Rånarna fick med sig åtta, nio pallar telefoner. - Foto: Jonas Ekströmer / SCANPIX

Rånare stal iPhones - för 30 miljoner kronor

Försvann med omkring nio lastpallar fyllda med telefoner i Viared utanför Borås.


Tredje rånet

Brightpoint är ett logistikföretag som lagrar och distribuerar hemelektronik, bland annat mobiltelefoner.

Tisdagens rån är det tredje på kort tid där rånare kommer över mobiltelefoner värda stora summor pengar. Även vid de tidigare rånen har väktare råkat illa ut. En attackerades med kofot och en krockade med tjuvarna när de försökte fly, skriver Borås tidning.

BORÅS. Rånare bakband och pistolhotade väktare, för att få med sig ett bisarrt stort rånbyte - iPhones till ett värde av 30 miljoner kronor.

Rånet inträffade på tisdagskvällen mot företaget Brightpoint i Viared utanför Borås.

Rånarna väntade ut personalen tills det bara var väktaren kvar. Då passade man på. Väktare attackerades av ett par, tre män som tros ha varit maskerade. Han blev pistolhotad, intvingad i lokalen och bakbunden.

– Vi betraktar detta som ett grovt rån eftersom väktaren blev hotad med ett pistolliknande föremål, säger spaningsbefälet Niklas Öhman vid Boråspolisen, till Borås tidning.

När rånarna säkrat väktaren började man lasta ut sitt byte. En lastbil fylldes med åtta, nio pallar med iPhones - till ett värde av många miljoner kronor.

Bli inte förvånad om det visar sig att Blocket svämmar över av iPhones inom närmsta framtiden.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Klart uppåt på Asienbörser

Man hotade sajt – polis hittade stor mängd knark

1 timme sedan
En man i 45-årsåldern döms till sju års fängelse efter att polisen hittat en stor mängd narkotika och vapen i hans lägenhet i Norrköping i höstas, rapporterar P4 Östergötland.

Ja till Ukrainastöd – Biden lovar vapen i veckan

1 timme sedan
Senaten i USA:s kongress säger som väntat ja till ett stöd på nära 61 miljarder dollar till Ukraina. Kiev har väntat på stödet sedan i höstas för att stå emot Rysslands anfallskrig.

Rysk robotattack mot Charkiv

2 timmar sedan
Minst två personer vårdas för splitterskador efter en rysk robotattack mot storstaden Charkiv i nordöstra Ukraina, uppger borgmästare Ihor Terechov.

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

3 timmar sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

idag 00:46
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.