Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Elva gängmedlemmar döms för krogbråk

- 08/03/2012, 16:28 -
Slagsmålet på El Cocodrillo mellan anhängare till de kriminella MC-gängen Hells Angels och Outlaws urartade och gängen slogs både i och utanför restaurangen.

Slagsmålet på El Cocodrillo mellan anhängare till de kriminella MC-gängen Hells Angels och Outlaws urartade och gängen slogs både i och utanför restaurangen.

Drago Prvulovic / SCANPIX

Medlemmar med anknytning till Hells Angels och dess supporterklubb Red and White Crew attackerade rivaliserande Outlaws på en restaurang mitt i Stockholm.

STOCKHOLM. Totalt elva av de tolv åtalade gängmedlemmarna har dömts för grov misshandel och skadegörelse efter det stora krogbråket på restaurang El Cocodrilo mitt i centrala Stockholm. Slagsmålet mellan anhängare till de kriminella MC-gängen Hells Angels och Outlaws urartade och nu döms de flesta till tre års fängelse.

Åklagarens besvining har till stor del bestått av filmer från restaurangens övervakningskameror. Krogbråket ägde rum vid 23-tiden den 6 september i höstas då medlemmar med anknytning till Hells Angels och dess supporterklubb Red and White Crew hoppade på några andra män från Outlaws.

Tre av anhängarna till Outlaws skadades allvarligt varav en livshotande. I domen skriver tingsrätten att attacken var "samlad och planerad" samt att åklagaren bevisat att elva av de tolv åtalade deltog i attacken. De anser också att misshandeln i "någon mån utgjort ett led i en organiserad brottslighet, vilket är en försvårande omständighet enligt lagen."