Polisen har spärrat av ett stort område kring restaurang Gamleport.
1 av 4
Polisen har spärrat av ett stort område kring restaurang Gamleport. - Foto: ADAM IHSE / SCANPIX
Det är ännu oklart vad som orksakade explosionen.
2 av 4
Det är ännu oklart vad som orksakade explosionen. - Foto: ADAM IHSE / SCANPIX
Puben förknippas också med fotbollslaget Gais.
3 av 4
Puben förknippas också med fotbollslaget Gais. - Foto: ADAM IHSE / SCANPIX
Inga personer skadades i explosionen.
4 av 4
Inga personer skadades i explosionen. - Foto: ADAM IHSE / SCANPIX

Kraftig explosion mitt i centrala Göteborg

Polisen vet ännu inte om det är en olycka som ligger bakom explosionen eller om det är ett sprängdåd.


Taxichauffören hörde smällen

Max Esfandiari såg själv inte smällen från sin taxibil men han hörde den kraftiga explosionen när han satt utanför hotell Grand opera vid drottningtorget i centrala Göteborg vid 03.40-tiden. Enligt Max Esfandiari ska hela taxibilen ha börjat skaka av smällen.

- Jag blev chockad och rädd. Det var ett väldigt högt ljud. Det var jättestarkt. Det första jag tänkte var att det var en bomb som hade exploderat. Sedan tänkte jag att det kanske var en gasledning, säger han till Göteborgs-Posten.

GÖTEBORG. Det är oklart exakt vad som har orsakat den kraftiga explosionen, som enligt polisen ska ha skett inne på restaurang Gamleport mitt i centrala Göteborg. Det var vid fyratiden på fredagsmorgonen som det hördes en kraftig smäll.

Ett stort område är avspärrat kring restaurangen som var stängd vid tillfället och ingen människa ska ha kommit till skada.

- Vi har tagit till avspärrningen lite, dels så klart för att säkra bevis men främst för att ingen ska skadas av nedfallande glas eller så. Explosionen orsakade en del skador även på intilliggande fastigheter, säger polisens presstalesman Ulf Edberg, till Göteborgs-Posten.

Enligt polisen ska i princip alla fönster i restaurangen, som bland annat förknippas med fotbollslaget Gais, ha blivit utblåsta av tryckvågen. Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse.

- Jag kan inte säga någonting om hur länge det är avspärrat. I första hand handlar det som sagt om att säkerställa att ingen skadas, och därefter görs en kriminalteknisk undersökning, säger Ulf Edberg till Göteborgs-Posten.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Deklaration 2024: Här är personerna Skatteverket kollar extra i år

Nytt avtal för akademiker i kommuner och regioner

Facket och arbetsgivarna har kommit överens om ett nytt avtal för drygt 76 000 akademiker som jobbar i kommuner, regioner och kommunala företag.

25 års fängelse för svindlaren Bankman-Fried

Den tidigare kryptovalutakungen Sam Bankman-Fried döms till 25 års fängelse av en federal domstol i New York. Jag kastade bort allt och det hemsöker mig varje dag, säger 32-åringen i rätten.

Amazons försäljning rasar – i Sverige

Svenskarna överger Amazon, ser det ut som enligt den senaste rapporten till Bolagsverket. Men kanske lyckas man vända trenden med ny AI-teknik.

Polen: Framsteg i spannmålstvist med Ukraina

I slutet av februari övervägde Polen att tillfälligt stänga gränsen mot Ukraina. Nu är de båda länderna nära en lösning på spannmålstvisten, enligt Polens premiärminister Donald Tusk.

Polisen i Vaggeryd rapporterar om trafikolycka

"Flera polispatruller på plats vid trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.