Ett strafföreläggande har utfärdats mot polisbefälet som avslöjades med att smygfilma sina kvinnliga kollegor i duschen.
1 av 2
Ett strafföreläggande har utfärdats mot polisbefälet som avslöjades med att smygfilma sina kvinnliga kollegor i duschen. - Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX
Mannen kommer bli skyldig att betala 50 dagsböter och 500 kronor till brottsofferjouren.
2 av 2
Mannen kommer bli skyldig att betala 50 dagsböter och 500 kronor till brottsofferjouren. - Foto: Fredrik Persson / SCANPIX

Polischef smygfilmade nakna kollegor - får dagsböter

Mannen monterade upp dolda kameror i kvinnornas omklädningsrum.


STOCKHOLM/SOLNA. Polisbefälet som avslöjades med att smygfilma sina kvinnliga kollegor i duschen kommer bli skyldig att betala 50 dagsböter till en summa av 10 000 kronor. Enligt strafföreläggandet har han kränkt sin kollegas sexuella integritet genom att smygfilma henne naken, skriver Dagens Juridik.

Det hela uppdagades efter att en av befälets kvinnliga kollegor av en slump upptäckte en gömd videokamera när hon skulle duscha efter en springtur.

Sekretessbelagd förundersökning

En förundersökning påbörjades och under tiden stängdes mannen av från jobbet. Förundersökningen är tills vidare belagd med sekretess då polisbefälet ännu inte skrivit på det, något som väntas ske under veckan, skriver Dagens Juridik.

Det är ännu oklart om polisbefälet kommer att tvingas sluta eller inte.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

1 timme sedan

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

2 timmar sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

2 timmar sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

2 timmar sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

2 timmar sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.