Naserligans ledare Naser Dzeljilji bluffade till sig 1,5 miljoner i sjukpenning.
1 av 2
Naserligans ledare Naser Dzeljilji bluffade till sig 1,5 miljoner i sjukpenning.
De två männen fick 120 000 av Arbetsförmedlingen.
2 av 2
De två männen fick 120 000 av Arbetsförmedlingen. - Foto: Bertil Ericson / SCANPIX

Man i Naserligan åtalas för bidragsbrott och knarkbrott

I går kom det fram att Naserligans ledare fuskat till sig miljonbelopp i sjukpenning. Nu åtalas en annan person med kopplingar till ligan för både bidragsbrott och narkotikabrott.


GÖTEBORG. Mannen ska ha lurat Arbetsförmedlingen i Grästorp på 120 000 kronor. Han hade fått ett anställningsstöd för anställa en man. Arbetsuppgifterna skulle bestå av snickeri- och måleriarbete. Det visade sig att de två männen ljög och att det handlade om en skenanställning. Mannen och hans medbrottsling döms att betala tillbaka hela summan till Arbetsförmedlingen.

Förutom bidragsbrott står mannen åtalad för narkotikabrott då han sålt 262 gram amfetamin och brukat heroin. De två bidragsfuskarna har kopplingar till Naserligan som leds av brottslingen Naser Dzeljilji. Under onsdagen kom det fram att han fuskat med bidrag då han felaktigt fått 1,5 miljoner i sjukpenning.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

900 kronor mindre i månaden: Okända regeln sänker din pension

Massiv militär insats på Västbanken

Israelisk militär genomför en större insats i och omkring flyktinglägret Nur Shams i norra delen av Västbanken. Flera personer har dödats i insatsen som inleddes på fredagen.

Polisen stängde cannabiskafé i Oslo

Läsk, kakor – och cannabis stod på menyn och knappt en timme varade köpfesten på ett kafé i centrala Oslo innan polisen slog till och stängde verksamheten och bad folk att lämna platsen.

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

Gudruns kött och charkuteri slår igen sin fabrik i Gävle och har sagt upp alla anställda på anläggningen.

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

1 timme sedan
USA:s regering och president Joe Biden blockerar nya olje- och gasprojekt i delar av vildmarken i delstaten Alaska i USA. Det handlar om ett 5,2 miljoner hektar stort område som får ett federalt skydd som ska värna livsmiljön för isbjörnar och andra arktiska arter, meddelades under fredagen.

Han bor mitt i USA:s gränskris

1 timme sedan
Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.