Våldtäktsman får tillbaka körkortet

Regeringsrätten har beslutat att ge mannen sitt körkort tillbaka.


Mannen har tidigare dömts till fängelse i tre år och sex månader för olaga frihetsberövande, olaga tvång och våldtäkt. Detta då han hållit en kvinna fången i sin lägenhet, tvingat henne att dricka alkohol och våldtagit henne.

I kammarrätten beslutades att återkalla mannens körkort. Mannen gick då vidare till Regeringsrätten och krävde att få det tillbaka. Han ville dessutom få 500 000 kronor i skadestånd.

Regeringsrätten upphävde kammarrättens dom och gav honom körkortet tillbaka. Detta då man ansåg att hans bil inte varit del av det brott som han begått. Dock avslogs hans begäran om skadestånd.

Skrivet av:

Senaste nytt

Tränare våldtog kvinna med funktionsvariation

Dödsskott mot palestinier på Västbanken

Sex palestinier rapporteras ha skjutits ihjäl av israeliska soldater i flyktinglägret al-Fara i den av Israel ockuperade Västbanken.

Avvaktande öppning på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen inleder avvaktande i väntan på amerikansk jobbstatistik under eftermiddagen. Vid öppning pendlar OMXS-index kring nollan med blandad utveckling för storbolagen. Indextunga Ericsson lyfter 1,4 procent medan H&M stiger 1,2 procent på en uppgraderad syn från Handelsbanken.

Stridslystet i Dubai – oljeland gör motstånd

Det råder dålig stämning bland skyskraporna i Dubai. Infekterade bråk om framtiden för utsläppsbovarna olja, kol och naturgas präglar klimatmötet COP28. Det är en uppförsbacke, säger klimatminister Romina Pourmokhtari.

Nödmöte i jul? Ingen enighet om budgetregler

Inget avtal synes än bland EU:s finansministrar om nya budgetregler. Nu ökar risken för ett extra krismöte innan jul.

Fler studerar när de närmar sig 60

Allt fler som fyllt 47 väljer att studera. På tio år har gruppen ökat med 64 procent, visar en undersökning från CSN. Kvinnor dominerar stort bland dem som väljer att utbilda sig i övre medelåldern.