Polisen söker vittnen i hopp om att få fast gärningsmännen.
1 av 3
Polisen söker vittnen i hopp om att få fast gärningsmännen. - Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
Polisens tekniker har hittat fynd på platsen. Vilka fynd det är vill man dock inte säga.
2 av 3
Polisens tekniker har hittat fynd på platsen. Vilka fynd det är vill man dock inte säga. - Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX
De båda kvinnorna har blivit överfallna och släpats iväg till undanskymda platser.
3 av 3
De båda kvinnorna har blivit överfallna och släpats iväg till undanskymda platser. - Foto: foto: Heiko Junge/Scanpix

Polisen befarar serievåldtäktsmän i Örnsköldsvik

Under natten till lördag gruppvåldtogs en 24-årig kvinna i centrala Örnsköldsvik. Nu misstänker polisen att det kan röra sig om samma gärningsmän som vid en annan gruppvåldtäkt i staden den 4 mars.


Tipsa polisen

Polisen efterlyser just nu personer som vistats i området vid den aktuella tidpunkten. Har du sett eller hört något. Ring polisen på 114 14.

I går skrev Nyheter24 om en 24-årig kvinna som var på väg hem från en krog i Örnsköldsvik när hon överfölls av flera män. Männen drog in henne i Örnparken i Örnsköldsvik där hon våldtogs. Polisen rubricerar brottet som grov våldtäkt alternativt försök till grov våldtäkt.

Enligt polisen finns det inga vittnen till händelsen och den svårt chockade kvinnan har ännu inte kunnat höras av polis. Polisen misstänker dock att det kan röra sig om serievåldtäktsmän. Den 4 mars våldtogs en 18-årig kvinna av flera män på en parkeringsplats bara 50 meter från Örnparken. I båda fallen har offren varit unga tjejer som släpats iväg till undanskymda platser.

– Det finns likheter i de två fallen, säger jourhavande förundersökningsledare Lars-Åke Lemón till Allehanda.

Polisen har ingen misstänkt för brotten. Under måndagen planerar man att knacka dörr i området för att få uppgifter om de båda brotten.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lokförare skadad i tågkrock

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4.

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.