Tisdag 21 Sep
Stockholm

LISTA: Här är de bästa aprilskämten

Hoppa omkring på Stockholms hustak 20 meter över markhöjd, för endast 195 kronor per person.
1 av 5
Hoppa omkring på Stockholms hustak 20 meter över markhöjd, för endast 195 kronor per person. Foto: skarmdump: Upplevelse.com
Klick klick! Nu slipper du oroa dig för musbrist.
2 av 5
Klick klick! Nu slipper du oroa dig för musbrist. Foto: Google Chrome
Trött på att vara online? Nu kan du få Youtube hemskickat till dörren.
3 av 5
Trött på att vara online? Nu kan du få Youtube hemskickat till dörren. Foto: Youtube
Apple slår på stort och köper...
4 av 5
Apple slår på stort och köper... Foto: Paul Sakuma / AP / SCANPIX
... grekiska ön Ios, för 130 miljarder svenska kronor.
5 av 5
... grekiska ön Ios, för 130 miljarder svenska kronor. Foto: Michael Virtanen / AP / SCANPIX

Apple köper partyö, Youtube släpper vinylutgåvor och Borås byter namn till boras.com. Här är 2012:s bästa aprilskämt - hittills.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Aprilskämtets historia

Den första april bryter stora delar av världen ut i en enorm skojfest som går ut på att lura någon till det osannolika. Trenden tros ha kommit till Sverige på mitten av 1600-talet, då skämtet gick ut på att få någon att gå dumma ärenden, och har sedan dess blivit en årlig tradition.

En teori om traditionens uppkomst är att majoriteten som hade anslutit sig till den nya tideräkningen (år 153 f.kr.) gjorde narr av folket som fortfarande räknade 25 mars som årsskifte. Tidpunkten flyttades som känt till första januari och de som levde kvar i det gamla blev väl påminda om det.

I engelsktalande land kallas dagen för All Fools' Day eller April Fools' Day, men fenomenets sanna bakgrunden är diffus.

Källa: Wikipedia

5. WorldWideWeb-staden:

Borås stadsbor fick sig en chock när de vaknade upp på söndagsmorgonen. I tidningen stod det nämligen att kommunen tröttnat på det gamla namnet och nu skulle ta sig an ett namn som var mer anpassat till den virtuella världen, meddelade kommunstyrelsens ordförande Ulf Olsson, i Borås Tidning.

Det nya namnet skulle i stället bli boras.com.

4. Takhopp i Stockholm

Är du äventyrslysten och sugen på nya utmaningar? Då kan du nu prova på takhoppning i Stockholms turistnäste, Gamla Stan. Hoppen sker med hjälp av så kallade "Flyjumpers" och enligt sajten som arrangerar den nya fritidsaktiviteten krävs ingen tidigare erfarenhet.

De som känner att de vill vara på den säkra sidan behöver inte oroa sig. Det ingår även en säkerhetsutbildning i äventyrspaketet.

3. Apple strategiska köp - grekiska ön IOS

Lagom till första april passar teknikjätten Apple på att stödja skuldbelagda Grekland med en generös summa pengar. I utbyte ska it-giganterna få äganderätten till partyön Ios, en ö med samma namn som Iphone och Ipads nya operativsystem, skriver Dagens Industri.

Förutom prislappen på 130 miljarder svenska kronor, utlovar Apple även att investera ytterligare 33 miljarder kronor inom de närmsta tre åren. Köpet ger också företaget rätt till namnbyte i takt med att operativsystemet uppdateras.

2. Är musen seg? Här har du tre!

1. "The Youtube Collection"

Kommentera
Kopiera länk
Dela