Mannen tog kontakt med flickan via Facebook
Mannen tog kontakt med flickan via Facebook - Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX

Drogade och våldtog 13-åring - träffades via Facebook

En 25-årig man från Sundsvall dömdes på torsdagen till fängelse för våldtäkt mot en 13-årig flicka. Mannen hade tagit kontakt med flickan via Facebook.


Vanligare med övergrepp efter nätkontakt

Enligt åklagare Lisa Erikssson är det allt fler övergrepp som börjar med kontakter i sociala medier, för att därefter gå fel.

– Det blir vanligare och vanligare, säger hon till Sundsvalls tidning.

SUNDSVALL. Som Nyheter24 tidigare rapporterat blev mannen och flickan vänner på Facebook i januari i år och träffades någon månad senare i flickans bostad. Mannen ska här ha våldtagit flickan efter att ha drogat henne med det snabbverkande sömnmedlet Stilnoct. Han ska även ha injicerat medlet efteråt i hennes arm, skriver Sundsvalls Tidning.

Tingsrätten dömer mannen till fängelse i två år och fyra månader för våldtäkt av barn. Han ska dessutom betala ett skadestånd till flickan på 85 000 kronor.

25-åringen hävdar själv att han inte hade kännedom om flickans låga ålder, något tingsrätten menar han borde förstått. Mannen döms även för ringa narkotikabrott för att ha brukat narkotikaklassade preparat samt för snatteri och brott mot knivlagen.

25-åringen är tidigare dömd för grov stöld och narkotikabrott.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!