Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Drogade och våldtog 13-åring - träffades via Facebook

- 05/04/2012, 21:01 -
Mannen tog kontakt med flickan via Facebook

Mannen tog kontakt med flickan via Facebook

Janerik Henriksson / SCANPIX

En 25-årig man från Sundsvall dömdes på torsdagen till fängelse för våldtäkt mot en 13-årig flicka. Mannen hade tagit kontakt med flickan via Facebook.

SUNDSVALL. Som Nyheter24 tidigare rapporterat blev mannen och flickan vänner på Facebook i januari i år och träffades någon månad senare i flickans bostad. Mannen ska här ha våldtagit flickan efter att ha drogat henne med det snabbverkande sömnmedlet Stilnoct. Han ska även ha injicerat medlet efteråt i hennes arm, skriver Sundsvalls Tidning.

Tingsrätten dömer mannen till fängelse i två år och fyra månader för våldtäkt av barn. Han ska dessutom betala ett skadestånd till flickan på 85 000 kronor.

25-åringen hävdar själv att han inte hade kännedom om flickans låga ålder, något tingsrätten menar han borde förstått. Mannen döms även för ringa narkotikabrott för att ha brukat narkotikaklassade preparat samt för snatteri och brott mot knivlagen.

25-åringen är tidigare dömd för grov stöld och narkotikabrott.