31-åriga Marina Johansson försvann i juli 2010.
1 av 3
31-åriga Marina Johansson försvann i juli 2010. - Foto: Polisen/Scanpix
Polisen tror att kroppen kan ha flyttats vid ett eller flera tillfällen.
2 av 3
Polisen tror att kroppen kan ha flyttats vid ett eller flera tillfällen. - Foto: PAUL MADEJ / SCANPIX
Den ideella organisationen Missing People kan nu ha hittat 31-åringens kvarlevor.
3 av 3
Den ideella organisationen Missing People kan nu ha hittat 31-åringens kvarlevor. - Foto: Missing People

Kvarlevor hittades efter skallgång: "Det var en ryggrad"

I juli 2010 försvann Marina Johansson spårlöst från sitt hem i Spekeröd i Bohuslän. Nu tror myndigheterna att 31-åringens kvarlevor återfunnits bara en mil från hennes hus.


Det här är Missing People

"Vi är en ideell organisation som hjälper personer att finna anhöriga som försvunnit. Vi anordnar på kort tid skallgång för att rädda liv och kan snabbt mobilisera stora resurser med hjälp av ekonomisk sponsring från företag runt om i landet", skriver Missing People på hemsidan.

Vill du delta i nästa skallgångskedja? Gilla organisationen på facebook här och få mer information.

SPEKERÖD. Fyndet gjordes genom organisationen Missing People som genomförde en skallgångskedja under lördagen. Omständigheterna tyder på att det är 31-åriga Marina Johanssons kvarlevor som hittats, men kroppen har ännu inte identifierats.

– Det var en vit säck och i säcken låg en madrass och ett skelett efter en kropp. Man kunde klart se att det var en ryggrad, säger Jessicka Kangasniemi, ordförande för Missing People, och fortsätter:

– Det är ju en lyckoträff att vi sökte på just det här området, till Nyheter24.

"Kan ha flyttats flera gånger"

Det tursamma fyndet gjordes enligt Kangasniemi tack vare markägare och jägare som tipsat om vart organisationen borde leta.

Polisen presstalesman, Björ Blixt, menar däremot att detta kan bero på att kroppen flyttats vid upprepade tillfällen.

– Vi har varit ute med hundratals poliser och letat systematiskt och vi kan ha varit i det här området tidigare. Det kan också vara så att kroppen har flyttats flera gånger, säger han till Nyheter24.

Kvarlevorna är nu på teknisk undersökning för att fastställa om det verkligen är Marina Johansson som hittats.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.

Sydkorea sågar ryskt veto i FN

Sydkorea riktar skarp kritik mot Rysslands beslut att stoppa förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Journalist som rapporterade om Navanlyj gripen

1 timme sedan
Ryska myndigheter har gripit flera journalister runt om i landet under mars – bland dem en journalist som rapporterade om rättegångarna mot den ryske oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj i flera år, uppger organisationen Reportrar utan gränser.