Söndag 17 Okt
Stockholm

Mördade sin flickvän under permission - nu får han permission igen

Mannen sitter för närvarande dömd för två knivmord...
1 av 3
Mannen sitter för närvarande dömd för två knivmord... Foto: Leif R Jansson / SCANPIX
... på Saltvikanstalten utanför Härnösand.
2 av 3
... på Saltvikanstalten utanför Härnösand. Foto: Leif R Jansson / SCANPIX
Kriminalvården har beviljat mannens ansökan om lufthålspermission, vilken kommer att inträffa i juli.
3 av 3
Kriminalvården har beviljat mannens ansökan om lufthålspermission, vilken kommer att inträffa i juli. Foto: Leif R Jansson / SCANPIX

Vill gå på krogen och spela på trav.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
"Besöka Clas Ohlson"

I ansökan om permission till Kriminalvården önskar mannen, förutom krogbesök och att spela på trav, att "besöka Clas Ohlson, Teknikmagasinet och sportaffärer".

Kriminalvården har beviljat bevakad lufthålspermissionen som kommer att inträffa i juli. I beslutet skriver man bland annat; "En säkerhetsmässig bedömning av permissionsplaneringen kommer att göras av medföljande personal i samband med genomförandet av varje moment i planeringen, vilket kan innebära att vissa moment inte alltid kan genomföras enligt X:s önskemål i permissionsplaneringen".

HÄRNÖSAND. Saltvikanstalten har beviljat bevakad permission för en 39-årig man som två gånger dömts till livstids fängelse för knivmord - varav ett inträffade just under en permission.

Det första mordet skedde på en parkeringsplats i Storfors 1996 då mannen flera gånger knivskar sitt offer i halsen varpå denne avled.

Efter att 39-åringen åkt fast och börjat avtjäna sitt livstidsstraff träffade han under en permission 2008 en kvinna med vilken han förlovade sig. Samma kvinna som han ett år senare - under en ny permission - mördade med en kökskniv.

"Få fotmassage och gå på krogen"

Trots att det andra mordet begicks under en permission för ett livstidsstraff väljer kriminalvården att bevilja mannens ansökan om permission.

I ansökan till kriminalvården skriver mannen att han vill åka till Birsta köpcentrum i Sundsvall där han bland annat vill få fotbehandling; "har massa hårdnader i hälarna efter alla dessa år i kåken". Han skriver även att han vill spela på trav och äta mat på krogen, men han får inte dricka alkohol.

Kommentera
Kopiera länk
Dela