M-ledamoten förnedrade SD-profil: "Vem är en duktig pojke?"

- 25/04/2012, 07:57 -
Det här inlägget nedan här som hon kallar "ett ovärdigt beteende".
1 av 3

Det här inlägget nedan här som hon kallar "ett ovärdigt beteende".

Hanif Bali får hård kritik från beteendevetaren och politikern Ulla Bäckmark.
2 av 3

Hanif Bali får hård kritik från beteendevetaren och politikern Ulla Bäckmark.

Christian Westling, tidigare riksdagskandidat för SD, nu "sverigedemokratisk debattör".
3 av 3

Christian Westling, tidigare riksdagskandidat för SD, nu "sverigedemokratisk debattör".

Han har tidigare varit i blåsväder för sitt nätbeteende. Nu får Hanif Bali kritik för hur han diskuterar på sin facebook.

STOCKHOLM. "Vad vill lille Christian ha? Vad är Christian ute efter? Har Christian inget bättre för sig än att vilja diskutera "min partiledare är bättre än din"? Ooo bobo? Gulligull gull! Vem är en duktig pojke? Vem är en duktig pojke! Om du är snäll ska jag diskutera politik med lilla dig! Ja det ska jag! Jaaa lilla gubben!".

Så skrev riksdagsledamoten Hanif Bali (M) i en av flera nedlåtande kommentarer till SD-profilen Christian Westlingfacebook i en diskussion som började under en satirbild föreställande S-ledaren Stefan Löfven men snabbt ledde fram till att Westling började kritisera statsminister Fredrik Reinfeldt.

Beteendevetaren Ulla Bäckmark reagerar starkt när hon hör om meddelandet.

– Jag tycker det är ovärdigt beteende, framför allt för en riksdagsledamot som ska vara ett gott föredöme för ungdomar och andra, säger hon till Nyheter24.

Balis inverkan bland unga moderater visades inte minst när han föreslogs till partistyrelsen av Moderata Ungdomsförbundet, Muf.

Bäckmark är själv politiker, aktiv som vice distriktsordförande i Centerpartiet Uppsala. Hon menar att Balis beteende är ett exempel på härskarteknik.

– Han sätter sig över den andre och ser ner på honom, säger hon.

"Brukar skämta på min vägg och jag på hans"

M-ledamoten själv menar dock att det bara är ett exempel på hur han och Westling brukar kommunicera med varandra.

– Han brukar skämta på min vägg och jag på hans, säger Hanif Bali till Nyheter24.

Bali var tidigare mycket aktiv på twitter och hamnade i blåsväder flera gånger. Bland annat skrev han följande till bloggaren Kawa Zolfagary:

"Ett barn föddes och man slängde fostret och döpte efterbörden till Kawa Zolfagary".

Något riksdagsledamoten själv ångrade i efterhand och sa att "det gick lite fort". I december försvann Bali plötsligt från mikrobloggstjänsten och genast dök spekulationer upp, framför allt bland hans meningsmotståndare, att han "tystats av partiet". Då meddelade han bland annat att han jobbar på två böcker och att han snart skulle vara tillbaka på twitter.