Dränkte bilen i bensin - pappa tänkte elda upp familjen

- 17/05/2012, 08:52 -
När polisen väl lyckades få stopp på bilen vägrade mannen att kliva ur.
1 av 2

När polisen väl lyckades få stopp på bilen vägrade mannen att kliva ur.

Fredrik Sandberg / SCANPIX

Enligt Migrationsverket känner man inte till händelsen och det är ännu inte känt från vilket land familjen kommer.
2 av 2

Enligt Migrationsverket känner man inte till händelsen och det är ännu inte känt från vilket land familjen kommer.

Claudio Bresciani / SCANPIX

Mannen satt med tändaren i handen i en bil dränkt i bensin och var nära att tända på - med sina två små barn i baksätet.

STOCKHOLM. Mannen hade nyss fått besked om att han skulle komma att utvisas från Sverige och ska ha varit på väg till Migrationsverket i Solna där han planerade att elda upp sig själv och sin familj.

Planen ska ha varit att parkera utanför, tända eld på bilen och brinna upp tillsammans med sina sex och åtta år gamla barn och sin fru.

"Satt kvar med bensindunken"

Polisen fick tips om att mannen körde söderut på E4:an från en stad norr om Stockholm på väg till Solna. Utplacerade längs vägen försökte polisen, enligt uppgifter till Aftonbladet, lokalisera mannen via hans mobiltelefon. Strax efter lunch på onsdagen fick man träff. Efter att bilen passerat avfarten till Järva krog saktade den ner i en trafikkö - och polisen passade på att stoppa den.

Mannen vägrade dock att kliva ur. Han satt kvar i förarsätet med en öppen bensindunk och en tändare i handen. Bredvid honom satt hans vettskrämda fru och i baksätet fanns barnen.

– Vi fick inte ut honom. Han satt kvar med bensindunken, säger en poliskälla till Aftonbladet.

Slet ut honom

I försök att få ut mannen krossade polisen bilens sidorutor med batonger och skar loss bilbältet samtidigt som mannen fortsatte att streta emot. Han vägrade hela tiden att släppa bensindunken.

– När vi kom in i bilen luktade det starkt av bensinångor. Mannen hade hällt bensin över sig själv och kanske över de andra, säger Mats Eriksson, informationsansvarig vid Västerortspolisen, till Aftonbladet.

Till sist lyckades man gripa mannen som nu är misstänkt för förberedelse till mord. Mannens barn och fru klarade sig utan skador och omhändertogs av sociala myndigheter.