Vávra Suk (mitten) under en ND-marsch.
1 av 2
Vávra Suk (mitten) under en ND-marsch. - Foto: Henrik Montgomery/Scanpix
Tidningen Nationell Idag var tidigare Nationaldemokraternas partitidning.
2 av 2
Tidningen Nationell Idag var tidigare Nationaldemokraternas partitidning. - Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix

Nationalister får inte sponsra ett narkotikafritt Sverige

Verksamheten lämnar tillbaka pengar. "Vill inte förknippas med rasism".


Bildades 2001

Nationaldemokraterna är ett högerextremistiskt parti som bildades genom en utbrytning ur Sverigedemokraterna. Partiet har flertalet gånger demonstrerat med nazistiska partier.

Den 16 maj bröt tidningen Nationell Idag med Nationaldemokraterna.

Det här är "Ett Narkotikafritt Sverige"

Verksamheten jobbar bland annat med att skicka ut undervisningsmaterial och information om narkotika till landets skolor. Läs mer om organisationen på deras hemsida här.

SVERIGE. Organisationen "Ett Narkotikafritt Sverige" visste inte om att de hade tagit emot sponsorpengar av tidningen Nationell idag.

Som Nyheter24 tidigare rapporterat om var tidningen tills alldeles nyligen Nationaldemokraternas partitidning, och när "Ett Narkotikafritt Sveriges" ledning fick reda på att de sponsrats av hårdföra nationalister vill de inte längre ta emot pengarna.

– Vi vill absolut inte, under inga som helst omständigheter förknippas med, än mindre ta emot stöd från en organisation som bygger på främlingsfientlighet och rasism, säger Börje Dahl som är verksamhetschef för Ett narkotikafritt Sverige, till Sveriges Radio.

Men tidningens chefredaktör Vávra Suk håller inte med och säger att de inte alls är främlingsfientliga eller rasistiska.

– Vår tidning är ju nationalistisk eller nationaldemokratisk. Men vi skriver egentligen för alla som vill ha alternativa nyheter, som har ledsnat på den politiska korrektheten i de etablerade medierna och som vill höra sanningen som den är, till Sveriges Radio.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!