Därför beviljas han nu skuldsanering.
1 av 3
Därför beviljas han nu skuldsanering. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
Den 48-årige mannen tog flera lån för att betala. . .
2 av 3
Den 48-årige mannen tog flera lån för att betala. . . - Foto: CHRISTINE OLSSON / SCANPIX
. . .en häxdoktor som skulle bota hans hälsa. OBS! Bilden är taget ur ett annat sammanhang.
3 av 3
. . .en häxdoktor som skulle bota hans hälsa. OBS! Bilden är taget ur ett annat sammanhang. - Foto: Candace Feit / AP / SCANPIX

Lånade pengar för häxdoktor - får skuldsanering

"En stor del av mannens skulder härrör från lån han tagit för att betala en trollkarl som skulle hjälpa honom med hans hälsa".


Detta är skuldsanering

Om en person är svårt skuldsatt under vissa förutsättningar kan denne slippa att betala delar av - eller hela sin skuld.

För att beviljas detta måste personen anses ha närmast omöjliga förutsättningar att betala sina skulder inom en "överskådlig tid".

Kronofogden utreder ansökningar om skuldsanering och beslutar om ansökan uppfyller kraven eller ej.

Läs mer här.

STOCKHOLM. Den 48-årige mannen såg inte hjälpen han behövde hos de svenska sjukhusen. Då beslutade han sig för att söka vård på annat håll - nämligen hos en person som utgav sig för att vara en läkande trollkarl.

Det enda kruxet var att häxdoktorn krävde mer pengar än 48-åringen hade att erbjuda. Mannen sökte därför, och beviljades också flera banklån.

Dessvärre hade 48-åringen inte heller råd att betala det han lånat.

"Som GE Money Bank AB anfört härrör en stor del av mannens skulder från lån han tagit för att betala en trollkarl som skulle hjälpa honom med hans hälsa", skriver tingsrätten.

Beviljas skuldsanering

Den 48-årige mannen har tidigare fått avslag på sin ansökan om skuldsanering. Detta eftersom att "förfarandet att ta stora lån och sedan använda pengarna för att betala en trollkarl ifrågasattes".

Nu beslutar däremot rätten att 48-åringen ska hjälpas med skuldsanering.

Det är oklart huruvida trollkarlens magi hjälpt mannens hälsa. I annat fall kanske det var magikerns trolleri som låg bakom återbetalningsbeslutet.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Oväntat liten ökning av tysk arbetslöshet

FI: Banker dåliga på hållbart sparande

Investeringsrådgivare är dåliga på att hjälpa kunder som vill spara hållbart, anser Finansinspektionen (FI). Alla banker och företag som granskats uppvisar brister. De behöver informera på ett enkelt sätt, säger Axel Engström på Finansinspektionen om rådgivarna.

Ett år i fångenskap för amerikansk reporter

Wall Street Journals reporter Evan Gershkovich har suttit ett år i ryskt förvar. I veckan förlängdes hans häktning för femte gången. För familjen hemma i USA fortsätter mardrömmen.

Två åtalas för sju år gammalt mord

Våren 2017 sköts en man i 40-årsåldern ihjäl på en parkeringsplats i Uppsala. Nu åtalas två män för det sju år gamla mordet.

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

Föräldrarna till den ättiksförgiftade flickan i Eslöv dömdes till åtta års fängelse. Båda har nu överklagat domen, enligt Lunds tingsrätt.

Börsen öppnar nedåt

Stockholmsbörsen inleder skärtorsdagens handel svagt nedåt. OMXS-index har efter fem minuter backat 0,1 procent.