Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lånade pengar för häxdoktor - får skuldsanering

- 28/05/2012, 19:26 -
Därför beviljas han nu skuldsanering.
1 av 3

Därför beviljas han nu skuldsanering.

JESSICA GOW / SCANPIX

Den 48-årige mannen tog flera lån för att betala. . .
2 av 3

Den 48-årige mannen tog flera lån för att betala. . .

CHRISTINE OLSSON / SCANPIX

. . .en häxdoktor som skulle bota hans hälsa. OBS! Bilden är taget ur ett annat sammanhang.
3 av 3

. . .en häxdoktor som skulle bota hans hälsa. OBS! Bilden är taget ur ett annat sammanhang.

Candace Feit / AP / SCANPIX

"En stor del av mannens skulder härrör från lån han tagit för att betala en trollkarl som skulle hjälpa honom med hans hälsa".

STOCKHOLM. Den 48-årige mannen såg inte hjälpen han behövde hos de svenska sjukhusen. Då beslutade han sig för att söka vård på annat håll - nämligen hos en person som utgav sig för att vara en läkande trollkarl.

Det enda kruxet var att häxdoktorn krävde mer pengar än 48-åringen hade att erbjuda. Mannen sökte därför, och beviljades också flera banklån.

Dessvärre hade 48-åringen inte heller råd att betala det han lånat.

"Som GE Money Bank AB anfört härrör en stor del av mannens skulder från lån han tagit för att betala en trollkarl som skulle hjälpa honom med hans hälsa", skriver tingsrätten.

Beviljas skuldsanering

Den 48-årige mannen har tidigare fått avslag på sin ansökan om skuldsanering. Detta eftersom att "förfarandet att ta stora lån och sedan använda pengarna för att betala en trollkarl ifrågasattes".

Nu beslutar däremot rätten att 48-åringen ska hjälpas med skuldsanering.

Det är oklart huruvida trollkarlens magi hjälpt mannens hälsa. I annat fall kanske det var magikerns trolleri som låg bakom återbetalningsbeslutet.