Enligt den ena anmälaren började polisen utan anledning plötsligt spruta in pepparsprej i vagnen.
1 av 2
Enligt den ena anmälaren började polisen utan anledning plötsligt spruta in pepparsprej i vagnen. - Foto: HASSE HOLMBERG / SCANPIX
Den andre kommenterar anmälan med att "det blir ganska svårt att andas i en tunnelbanevagn för samtliga passagerare när man sprutar in OC-spray."
2 av 2
Den andre kommenterar anmälan med att "det blir ganska svårt att andas i en tunnelbanevagn för samtliga passagerare när man sprutar in OC-spray." - Foto: TT

Polisen anmäls för pepparsprej i tunnelbanan

Två personer har anmält polisen för att i lördags kväll ha sprejat in pepparsprej i en fullsatt tunnelbanevagn.


"Knappast utgjorde ett hot"

Den ene anmälaren hänvisar i anmälan till Rikspolisstyrelsens egna föreskrifter där det står att "OC-spray får inte användas mot en person som endast gör passivt motstånd utan att använda egen kroppskraft." "OC-spray får inte användas generellt mot en folksamling."

Med kommentaren att "jag, min syster, samt äldre dam knappast gör någon form av motstånd och inte kan ses som något hot. Vi är inte heller del av de som utgör "problemet" därav så misslyckas man även med att inte använda sprayen generellt mot en folksamling"

STOCKHOLM. Vid 21-tiden i lördags kväll ska en eller flera poliser ha sprutat in pepparsprej i en fullsatt tunnelbanevagn vid T-centralen. Det skriver två personer i anmälan till justitieombudsmannen.

Den ena mannen ska ha varit på väg hem efter en Hammarbymatch när händelsen inträffade. När han tillsammans med ett trettiotal andra hammarbyare gick in i tunnelbanevagnen försökte polisen följa efter. Något som visade sig vara omöjligt då vagnen var i princip fullsatt. Av okänd anledning ska då en eller flera poliser ha tagit fram sin pepparsprej och börjat spruta rakt in i vagnen.  

Den andre anmälaren skriver att han, hans syster och en äldre dam fick "denna OC-spray rakt på oss och ner i halsen när vi står stilla längre bak i vagnen".

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

1 timme sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

1 timme sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

1 timme sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

2 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

3 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.