Friad för dödsmisshandel misstänkt för nya brott

- 20/03/2009, 12:39 -

Utreds för rattfylla, narkotikabrott och stöld.

Det har snart gått ett och ett halvt år sedan den uppmärksammade dödsmisshandeln på Kungsholmen. Offret, den 16-årige Riccardo Campogiani, fick ta emot sparkar och slag mot huvudet. Hans liv gick inte att rädda.

I dag kan Nyheter24 berätta att den 17-årige man, som först dömdes till ungdomsvård för sin inblandning i misshandeln men friades i hovrätten, är misstänkt för stöld, rattfylla och narkotikabrott den tredje februari i år. Han har själv begärt och fått advokaten Björn Törnell, som sin försvarare, av Stockholms tingsrätt.

– Vad har det här för allmänintresse? frågar Törnell när Nyheter24 når honom på torsdagskvällen.

Eftersom han var inblandad i en mycket uppmärksammad dödsmisshandel för mindre än två år sedan tycker vi att det har ett allmänintresse. Kan du berätta vad din klient är misstänkt för?

–Nej. Han blev friad i hovrätten för misshandeln på Kungsholmen. Det finns absolut inget allmänintresse. Jag har inget mer att säga till dig, uppger Törnell för Nyheter24.

Åklagaren Jonas Lövström har mer att berätta om misstankarna mot mannen.

– Jag kan bekräfta att han är misstänkt för stöld, narkotikabrott och rattfylleri. Han är inte frihetsberövad, säger Jonas Lövström.

Begicks brotten som han är misstänkt för vid ett eller vid flera olika tillfällen?

– De skedde vid ett och samma tillfälle.

Kommer du att väcka åtal mot honom?

– Han har förhörts av polis som en del av förundersökningen. När förundersökningen är färdig så kommer jag ta ställning till om jag ska väcka åtal. Hur lång tid det tar beror på hur fort polisen arbetar, men jag tror att det rör sig om en till två månader.

Den misstänkte mannen dömdes ju för misshandeln av Riccardo Campogiani i tingsrätten och friades i hovrätten. Kommer det att påverka en eventuell rättegång?

– Nej, detta ska bedömas som en separat situation.

Skrivet av: