Friad för dödsmisshandel misstänkt för nya brott

Utreds för rattfylla, narkotikabrott och stöld.


Det har snart gått ett och ett halvt år sedan den uppmärksammade dödsmisshandeln på Kungsholmen. Offret, den 16-årige Riccardo Campogiani, fick ta emot sparkar och slag mot huvudet. Hans liv gick inte att rädda.

I dag kan Nyheter24 berätta att den 17-årige man, som först dömdes till ungdomsvård för sin inblandning i misshandeln men friades i hovrätten, är misstänkt för stöld, rattfylla och narkotikabrott den tredje februari i år. Han har själv begärt och fått advokaten Björn Törnell, som sin försvarare, av Stockholms tingsrätt.

– Vad har det här för allmänintresse? frågar Törnell när Nyheter24 når honom på torsdagskvällen.

Eftersom han var inblandad i en mycket uppmärksammad dödsmisshandel för mindre än två år sedan tycker vi att det har ett allmänintresse. Kan du berätta vad din klient är misstänkt för?

–Nej. Han blev friad i hovrätten för misshandeln på Kungsholmen. Det finns absolut inget allmänintresse. Jag har inget mer att säga till dig, uppger Törnell för Nyheter24.

Åklagaren Jonas Lövström har mer att berätta om misstankarna mot mannen.

– Jag kan bekräfta att han är misstänkt för stöld, narkotikabrott och rattfylleri. Han är inte frihetsberövad, säger Jonas Lövström.

Begicks brotten som han är misstänkt för vid ett eller vid flera olika tillfällen?

– De skedde vid ett och samma tillfälle.

Kommer du att väcka åtal mot honom?

– Han har förhörts av polis som en del av förundersökningen. När förundersökningen är färdig så kommer jag ta ställning till om jag ska väcka åtal. Hur lång tid det tar beror på hur fort polisen arbetar, men jag tror att det rör sig om en till två månader.

Den misstänkte mannen dömdes ju för misshandeln av Riccardo Campogiani i tingsrätten och friades i hovrätten. Kommer det att påverka en eventuell rättegång?

– Nej, detta ska bedömas som en separat situation.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fortsatta anfall mot Gaza – 40 platser på en dag

Mugg återkallas – kan orsaka kvävning

En muminmugg återkallas eftersom den kan orsaka kvävning, skriver Konsumentverket.

Bunge ser krokig väg mot räntesänkning

Hon står fast vid bedömningen att styrräntan kan sänkas i maj eller juni. Men vägen är inte spikrak och hon konstaterar att det har hänt en del de senaste veckorna.

Investor: Konsumenter fortsatt pressade

Wallenbergsfärens maktbolag Investors justerade substansvärde uppgick till 915 miljarder kronor, en ökning med 12 procent under det första kvartalet. Det motsvarar 299 kronor per aktie.

Kinnevik redovisar minskat värde

Investmentbolaget Kinneviks substansvärde uppgick till 47,9 miljarder kronor under det första kvartalet. Det innebär en minskning med 14 procent från föregående kvartal.

Stressen på Postnord fick Klara, 20, att krascha: ”Glömde allt”

Klara, 22, hann jobba på Postnord i ett år, sedan blev hon utbränd. Två år senare är hon fortfarande sjukskriven. – Jag visste inte var jag var eller vad jag höll på med, säger hon till Nyheter24.