Fredag 16 Apr
Stockholm

Efter fyra år återupptas sökandet efter 20-åringen

Jacob Thorén är 167 centimeter lång. När han försvann hade han på sig en kort brun skinnjacka och svarta skor.
1 av 5
Jacob Thorén är 167 centimeter lång. När han försvann hade han på sig en kort brun skinnjacka och svarta skor. Foto: Privat
Jacobs pappa Kaj tog kontakt efter att organisationen lyckats hitta försvunna Marina.
2 av 5
Jacobs pappa Kaj tog kontakt efter att organisationen lyckats hitta försvunna Marina. Foto: Björn Larsson Rosvall / SCANPIX
Den 6 juni samlades omkring 120 personer för att delta i skallgången.
3 av 5
Den 6 juni samlades omkring 120 personer för att delta i skallgången. Foto: Björn Larsson Rosvall / SCANPIX
Eftersökning vid Stenungsbadet där de sista iakttagelserna har gjorts av Jacob.
4 av 5
Eftersökning vid Stenungsbadet där de sista iakttagelserna har gjorts av Jacob. Foto: Björn Larsson Rosvall / SCANPIX
Kaj Thorén, pappa till Jacob och Jessicka Kangasniemi ordförande i Missing People vid Stenungsbadet.
5 av 5
Kaj Thorén, pappa till Jacob och Jessicka Kangasniemi ordförande i Missing People vid Stenungsbadet. Foto: Björn Larsson Rosvall / SCANPIX

Jacob Thorén försvann efter en utekväll den 16 mars 2008. Nu hoppas organisationen Missing People på att kunna hitta nya spår.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Det här är Missing People

"Vi är en ideell organisation som hjälper personer att finna anhöriga som försvunnit. Vi anordnar på kort tid skallgång för att rädda liv och kan snabbt mobilisera stora resurser med hjälp av ekonomisk sponsring från företag runt om i landet", skriver Missing People på hemsidan.

Vill du delta i nästa skallgångskedja? Gilla organisationen på facebook här och få mer information.

GÖTEBORG. Han var 20 år när han försvann, i sommar ska han fylla 25. Men ingen vet var Jacob Thorén är någonstans.

Han försvann den 16 mars 2008 och har varit borta sedan dess.

Där slutar spåren

Jacob sågs med säkerhet omkring fyratiden på morgonen den 16 mars 2008 när han var på väg hem efter en utekväll. Runt femtiden hörde hans föräldrar hur han kom hem en kort stund för att strax därpå ta familjens bil och åka iväg igen. En stund senare fick polisen en rapport om att samma bil vinglade omkring ute på vägen.

Några dagar senare hittades Volvon prydligt parkerad vid StenungsbadenStenungsön, men utan Jacob. Ett vittne ska dock ha sett honom gå över Tjörnbron. Men där slutar spåren.

Det har gått över fyra år sedan den där natten i mars och fortfarande vet ingen vad om hänt. Hemma hos Jacobs föräldrar ligger passet kvar och varken mobiltelefon eller kontokort har använts sedan försvinnandet.

Nytt försök

I samband med försvinnandet kopplades polisen in, men allt eftersom spåren kallnat har utredningen gått samma väg.

– Vi tar upp det igen om det kommer in något tips. Annars är det uttömt, säger Eva Lannborn, kriminalinspektör på avdelningen för försvunna personer i Göteborg, till Nyheter24.

Kanske är det just därför som Jacobs pappa Kaj nu vänt sig till organisationen Missing People i hopp om att få reda på vad som hänt.

– Hans pappa hörde av sig till oss efter att vi hittat Marina och frågade om vi kunde göra ett försök, säger Jessicka Kangasniemi, ordförande i Missing People.

Den 6 juni anordnades en skallgång i området där Jacob senast sågs. Omkring 120 personer deltog i sökandet, som dessvärre inte gav någonting.

– Men vi kommer att göra ett till försök för vi hann bara med södra delen nu. Vi ska även göra den norra delen tillsammans sjöräddningssällskapet, säger Kangasniemi till Nyheter24 och fortsätter:

– I det här fallet finns det vittnesmål som såg honom på bron, då tänker man att man kanske kan hitta något klädesplagg eller så.

Kommentera
Kopiera länk
Dela