Enligt 37-åringen ska väktarna ha misshandlat och kränkt honom. Dagen därpå fick Jerry reda på att han skulle anmälas.
1 av 4
Enligt 37-åringen ska väktarna ha misshandlat och kränkt honom. Dagen därpå fick Jerry reda på att han skulle anmälas.
Jerry Broman åtalades för misshandel på vakter - trots att det varit vakterna som misshandlat och kränkt honom.
2 av 4
Jerry Broman åtalades för misshandel på vakter - trots att det varit vakterna som misshandlat och kränkt honom. - Foto: Privat
Händelsen ägde rum den 29 oktober förra året på Kulturhusets klubb "Studion" belägen i centrala Stockholm.
3 av 4
Händelsen ägde rum den 29 oktober förra året på Kulturhusets klubb "Studion" belägen i centrala Stockholm. - Foto: Tomas Oneborg / SCANPIX
Jerry berättar att han känner sig otroligt lättad och glad efter att tingsrätten ogillat åtalet.
4 av 4
Jerry berättar att han känner sig otroligt lättad och glad efter att tingsrätten ogillat åtalet. - Foto: Ulf Berglund/SCANPIX

Misshandlades brutalt av vakter - nu läggs åtalet ned

37-åringen blev utsatt för både kränkning och misshandel av vakterna. Trots det blev mannen själv anmäld och åtalad för att ha brukat våld mot ordningsvakterna.


Detta har hänt

Natten mot lördagen den 29 oktober blev Jerry Boman brutalt misshandlad av fem vakter på klubben "Studion". Dagen därpå meddelades Jerry att han blivit anmäld för att ha slagit en vakt i ansiktet, och knäckt fingret på en annan.

Själv har han anmält vakterna för misshandel, där hans berättelse stärks av ett vittne.

– De svarar inte på vad det är jag har gjort, i stället säger de "nu ska den jäveln få". På väg bort trycker de upp mig mot en glasvägg, med ansiktet före. Jag blir helt chockad, sa Jerry till Nyheter24 i januari.

Fick vänta i timmar

Väktarna tillät inte Jerry att gå och vägrade förklara vad han gjort. De säger att polisen ska komma. Klubben hinner sluta och gästerna gå, till sist är det bara vakter kvar.

Jerry undrar om polisen är på gång och får till svars:

– De säger att "det får vi hoppas för din skull, vi kan ju puckla på dig här och ingen kommer att se något eftersom alla har gått hem."

Till slut kommer polisen. De för in Jerry i en pikébuss utan att så mycket som fråga honom om hur han mår eller vad som har hänt. Då förs han till häktet och blir inlåst där. Läs mer här.

STOCKHOLM. Det var i slutet på oktober som Jerry Boman misshandlades brutalt av fem vakter på Kulturhusets klubb "Studion" i centrala Stockholm.

Dagen därpå meddelades däremot 37-åringen att vakterna hade anmält honom för misshandel.

Jerry har mått dåligt över misshandeln och åtalet som följde sedan i höstas. Men nu, sex månader senare, kan han äntligen pusta ut efter att tingsrätten ogillat åtalet.

– I över ett halvt år har jag mått dåligt för att jag först råkat ut för detta och sen också blir åtalad för det. Nu är jag bara väldigt glad och jag är lättad, säger Jerry till Nyheter24.

"Skönt att börja leva igen"

Jerry har under en tid jobbat som DJ och är van att vistas i krogvärlden. Ingenting liknande det som skedde den 29 oktober har däremot drabbat honom tidigare.

– Det är viktigt att sånt här kommer fram, inte bara för mig utan för alla andra som råkat ut för det, säger 37-åringen.

Kommer du försöka få rättvisa för det som vakterna utsatte dig för?

– Det andra har helt överskuggat, så jag har inte tänkt på det där.

– Det är som sagt när man har vart inne i det här i sex månader så känns det bara skönt att lägga det bakom sig och börja leva igen. Det ska bli skönt att återgå till verkligheten.

Läs hela Jerry Bromans historia här.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!