Torsdag 2 Dec
Stockholm

Berättar om dödskonserten med Swedish House Mafia

När dj-trion spelade höggs nio personer med kniv och senare avled tre andra personer, av utmattning och överdos.
1 av 2
När dj-trion spelade höggs nio personer med kniv och senare avled tre andra personer, av utmattning och överdos. Foto: Stella Pictures
I höst gör Swedish House Mafia tre stora konserter på Friends Arena i Solna.
2 av 2
I höst gör Swedish House Mafia tre stora konserter på Friends Arena i Solna. Foto: Dan Krauss / AP / SCANPIX

Svenska Hanna, 23, var på plats i Dublin på konserten där nio knivhöggs och tre dog av utmattning och överdos.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Tre utsålda jättespelningar

DJ-trion Sebastian Ingrosso, Axwell och Steve Angello - mer kända som Swedish House Mafia - gör tre av sina sista spelningar någonsin på ännu ej invigda Friends Arena i Solna i höst.

Den första spelningen sålde slut på bara 42 minuter och de andra två, som släpptes dagarna efteråt, blev även de snabbt utsålda.

DUBLIN. Medvetslösa som lämnades hjälplösa, knivattacker och jättebråk. Nu berättar svenska Hanna Johansson, 23, om konserten med bland andra Swedish House Mafia i Dublin där nio personer knivhöggs och tre personer avled av utmattning eller överdos. Hon berättar att det var extremt obehagligt på plats i Phoenix Park.

– När jag kom in vid femtiden så var det en kille som låg helt medvetslös på marken utan att någon gjorde något. När vi närmade oss scenen så drog ett jättestort bråk igång. En kille låg på marken och folk sparkade på honom. Vi sprang därifrån, säger hon till Aftonbladet.

Visitationen var inte grundlig

Arrangörerna har påpekat att samtliga besökare visiterats i enlighet med lagar och regler men Hanna och hennes kompis Cindy Gustavsson, 23, menar att det inte gjordes speciellt grundligt och är inte förvånade att det smugglats in både knark och knivar.

För Cindy kom de starkaste känslorna först efteråt - när hon läste om knivattacken i tidningen.

– När du hör det så blir det ju lite obehagligt när man har varit där. Det kunde ju ha varit jag som fick en kniv i ryggen, säger hon till Aftonbladet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela