Mannen ska ha "fört samtal med sexuellt innehåll" med den första sökande och att han "gått över gränsen" med den andra.
1 av 2
Mannen ska ha "fört samtal med sexuellt innehåll" med den första sökande och att han "gått över gränsen" med den andra. - Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
Förmedlaren ska ha "uttryckt sig på ett sexuellt kränkande sätt" mot en av de kvinnliga sökanden.
2 av 2
Förmedlaren ska ha "uttryckt sig på ett sexuellt kränkande sätt" mot en av de kvinnliga sökanden. - Foto: Bertil Ericson / SCANPIX

Arbetsförmedlare kan få sparken efter sexanklagelser

En anställd på Arbetsförmedlingen kan bli av med jobbet efter misstankar om sexuellt ofredande mot två kvinnor som sökt jobb.


Förmedlare försökte värva till pyramidspel

I förra veckan kunde Nyheter24 rapportera om ett fall där en arbetsförmedlare också stängts av från sitt jobb sedan denne försökt värva en sökande till sitt pyramidspel. "Det är helt oacceptabelt", sa Arbetsförmedlingens arbetsmarknadschef i Lund då.

LULEÅ. I samband med att en manlig arbetsförmedlare i Luleå tagit upp "frågor av sexuell natur" under samtal med två olika arbetssökande kvinnor har han nu både polisanmälts och riskerar att få sparken.

Mannen är avstängd från sitt arbete tills vidare innan Arbetsförmedlingens personalansvarsnämnd tagit ställning till om han ska få sparken eller ej. I anmälan till nämnden står det att han flera gånger uttryckte sig "på ett sexuellt kränkande sätt gentemot den sökande".

I samma dokument står det också att han själv bekräftat att han "fört samtal med sexuellt innehåll" med den första sökande och att han "gått över gränsen" med den andra.

När Nyheter24 når arbetsförmedlaren själv vill han dock inte kännas vid detta.

– Jag har inte bekräftat någonting, säger han.

Men det står ju i dokumenten?

– Ja, det står där, men det stämmer inte.

I övrigt vill han inte säga något om anklagelserna utan låta nämnden ta sitt beslut.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kraftigt ned i Japan

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

En man från en kommun norr om Stockholm har av Norrtälje tingsrätt dömts till sju och ett halvt års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.

Uppgifter: Israel ska ha attackerat mål i Iran

1 timme sedan
Projektiler från Israel ska ha träffat mål i Iran, uppger flera amerikanska medier med hänvisning till källor. Angreppets omfattning framgår inte.

Nu börjar världshistoriens största val

1 timme sedan
En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.

Bank nekade gravid provanställning

1 timme sedan
En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.

Två gripna efter skottlossning

1 timme sedan
En man och en kvinna i 40-årsåldern greps under natten till fredagen efter en skottlossning mot en port i centrala Sundsvall. Enligt polisen är det enstaka händelse utan koppling till gängkonflikter.