Veckans inne- och utelista

VECKA 32: Nyheter24 gräver i veckans nyhetsflöde och skiljer det briljanta från det mindre värdefulla.


Inne och ute enligt Nyheter24

Vad har vi pratat om i veckan? Vilka har stuckit ut? Vem har gjort bort sig? Vad var det egentligen som hände?

Varje vecka sammanfattar vi dagarna som passerat i nyhetsvärlden genom att lista fem personer eller företeelser som är inne och två som är hopplöst ute.

Att tala i termer av "inne" respektive "ute" är något som får fler än oss på redaktionen att minnas det förvirrade 90-talet. Men listningsmetoden står sig fortfarande stark i konkurrensen och det finns få bättre sätt att sammanfatta veckan på.


INNE

1. Marslandningen

Vi vet inte om det egentligen behövs en förklaring till varför det är inne att landa på Mars. Men kortfattat kan man väl säga att vi nu kommer lära oss mer om planeten Mars och vad som finns på den. Nasa:s senaste och mest högteknologiska expedition heter Curiosity och just den krater Curiosity har landat på visar indikationer på att flytande vatten funnits där. Och alla vet väl vad vatten betyder. Hör ni - Arkiv X spelar i bakgrunden. Låt det spela, medan vi rullar vidare på planeten Mars.


2. Kungens illvrål

Konung Carl XVI Gustaf är kul och mycket han gör blir en snackis. Även så denna gång när han besökte kvartsfinalen i handboll mot Danmark och höll sig allt annat än lugn i stolen. Någonting damen framför inte verkade uppskatta. En fransk fotograf lyckades fånga hela härligheten och bilderna blev snabbt virala.


3. Nyheter24:s hockeyresa

Ja OK det här är inte direkt en Marslandning men för Nyheter24:s sportredaktion kan det inte bli mer inne än detta. Grabbarna är ute på hal is och träffar alla sveriges största hockeyspelare för att utmana dem i dueller. Bröderna Sedin och Foppa är några Nyheter24:s sportkillar intervjuar och andra kända hockeyspelare får känna att de verkligen lever i halsbrytande matcher. Ja ni hörde rätt. Följ allt i bloggen.


4. Att hitta hundvalpar. 

Ingen gillar när hundar försvinner. Tur då att det finns personer som gillar att hitta hundarna igen. Det är inne att sprida annonser på Facebook, gå skallgång och skicka ut detektiver som frivilligt och utan ersättning går med på att spana efter försvunna hundvalpar. De är ju så söta, speciellt när de är glada.


5. Att bikinimima på Chatroulette. Det var Steve Kardynal som som gav oss den ultmata fredagsfräckisen här på redaktionen när han dansade in i chattfönstret iförd bikini och helskägg. Skruva upp volymen på max och njut.  Känner du, helgen är här!


UTE

1. Att glömma barn på dagis. Seriöst, hur svårt kan det vara? De som glömmer bort barn borde inte jobba med dem, än mindre ha dem. Ps. Att dagis inte längre heter dagis utan numera förskola är också ganska ute tycker vi, men det är en annan historia.


2. Annie Lööfs fusk. Lööfven faller inte långt från träden och i det här fallet symboliserar träden chefen på Tillväxtverket Christina Lugnet som Annie Lööf (C) sparkade för att hon hade spenderat för mycket pengar på representation. Men själv anvjöt Annie Lööf och hennes partikollegor under sommaren en sommarmiddag för cirka 22 000 kronor för skattebetalarnas pengar. Vi gillar inte dubbelmoral och vi gillar inte att betala för dyra middagar när man kan köra långkok och frysa in i matlåda. Skärpning.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!