Polischefen åtalas för att ha slagit och sparkat sin 14-åriga dotter.
Polischefen åtalas för att ha slagit och sparkat sin 14-åriga dotter. - Foto: SCANPIX

Polischef åtalas för misshandel av dotter - fortfarande i tjänst

En högt uppsatt polischef åtalas för att ha misshandlat sin 14-åriga dotter. Men han får fortsätta jobba.


UPPSALA. En av Sveriges högst uppsatta polischefer, en man i 60-årsåldern, åtalas för att ha slagit och sparkat sin 14-åriga dotter. 

Det var i maj i år som dottern själv anmälde sin pappa efter ett bråk i hemmet. Enligt åtalet ska polischefen ha anklagat dottern och hennes kompisar, som vid tillfället befann sig på balkongen, för att ha stulit sprit och haft synpunkter på att några i sällskapet rökte. 

Dottern ska då ha följt med pappan in i lägenheten varpå han ska ha knuffat henne över ett bord och därefter slagit henne, tagit stryptag och sparkat henne i magen.

Uppgifterna styrks av flera av dotterns vänner som blev vittnen till misshandeln

"Ville kasta ut henne"

Polischefen nekar dock till anklagelserna och säger i förhör att han blev förbannad när tonåringarna drack alkohol på hans balkong och att han ville kasta ut dottern. 

Han medger att han tog tag i 14-åringen men nekar till att han skulle ha slagit eller sparkat henne. 

"Inte avstängd"

Åtalet lämnades in till Uppsala tingsrätt på onsdagen, men enligt personalansvarsnämnden är 60-åringen fortfarande i tjänst.

– Det finns en möjlighet för personalansvarsnämnden att stänga av personen samtidigt som ärendet pågår, men hittills under 2012 vill jag inte minnas att vi har stängt av någon från tjänst, säger Tomas Rönnberg på personalansvarsnämnden, till Nyheter24.

Så i nuläget är personen inte avstängd?

– Nix.

/
/
tal
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!