Hon vände sig till Flashback när pojkvännen blev våldtagen.
1 av 4
Hon vände sig till Flashback när pojkvännen blev våldtagen.
Tråden spårade, och Kiitty lämnade den.
2 av 4
Tråden spårade, och Kiitty lämnade den. - Foto: Faksimil Flashback
Psykologen avråder dock från att söka hjälp på Flashback.
3 av 4
Psykologen avråder dock från att söka hjälp på Flashback. - Foto: Faksimil Flashback
Kiittys inlägg på Flashback.
4 av 4
Kiittys inlägg på Flashback. - Foto: Faksimil Flashback

Sökte hjälp på Flashback när pojkvännen våldtogs

Hennes 18-åriga pojkvän blev våldtagen av en 50-årig man han träffat på nätet. Samma natt startade hon en tråd på Flashback för att få stöd, någonting hon i dag ångrar.


"Använde inte kniven"

I Kiittys första inlägg på Flashback skriver hon att pojkvännen inte kom sig för med att använda kniven han hade med sig. 

Hur kommer det sig att han tog med sig en kniv? 

– Eftersom det finns många galna människor där ute. Om det skulle hända något ville han ha möjlighet att försvara sig.

Anledningen till att han som 18-åring valde att ha sex med en 50-årig man han träffat på nätet är enligt Kiitty att de inte kände någon annan kille som skulle vara intresserad.

– Så han kom på att internet var enklaste vägen.

Hur mycket kontakt hade han haft med mannen innan de träffades? 

– De hade smsat och mailat en del.

HÄLSINGLAND. Klockan 01.33 natten till torsdagen startade användaren Kiitty, 18, en tråd på forumet Flashback: "Min pojkvän blev våldtagen". I ett långt inlägg beskriver hon hur hennes jämngamla pojkvän blivit våldtagen av en 50-årig man han träffat på nätet.   

"Jag går ut och möter ett vrak. Han bara skakar, hans skjorta är halvt uppknäppt, han säger att han måste in. Jag får smått panik, frågar vad som hänt."  

Enligt Kiitty hade pojkvännen länge pratat om att han ville prova att ha sex med en man, något hon inte hade några problem med. Pojkvännen och mannen, som han träffat genom kontaktförmedlingen BodyContact, stämde därmed träff i onsdags kväll. De sågs i mannens bil och gav varandra oralsex. Därefter urartade det:  

"När det var dags för mannen att komma så höll han fast hans huvud över hans kön så att han inte hade något val utan var tvungen att få det i munnen, trots att min kille sade nej flera gånger även då. Dock lyckades han inte förmå sig själv att använda kniven han fått med sig för att skydda sig själv."     

"Jag behövde stöd"

När pojkvännen kom hem ringde de polisen som kom dit och upprättade en anmälan. Därefter somnade han och Kiitty var ensam kvar med skuldkänslor och förtvivlan. I hopp om att få stöd startade hon då en tråd på Flashback.

– Jag trodde att det skulle finnas mer vänliga människor där, säger hon till Nyheter24.

Känner du att du fick någon hjälp?  

– Nej, dock är det några stycken som kontaktat mig och stöttat. Men det hela har urartat rejält, det har kommit upp skojtrådar om det inträffade och sådär. Jag tyckte att det enda jag kunde göra var att be admin radera. Dock har de städat tråden en del så nu finns inga elakheter där. Men de tog aldrig bort tråden. 

Psykologen: "Man ska inte vända sig till internet"

Kristin Tollstedt är psykolog. Hon förstår att Kiitty i ren desperation valde att skapa tråden, men varnar för konsekvenserna.

– Man ska absolut inte vända sig till internet. Du vet inte vad det är för människor du möter där, vilket gör att ett redan jobbigt trauma kan bli ännu jobbigare, säger hon till Nyheter24.

I stället ska man ta kontakt med en familjemedlem eller sjukvården. 

Men varför väljer människor att vända sig till Flashback? 

– Det finns flera olika lager i den frågan. Första är att internet finns där hela tiden med tillgång till en massa människor och direktkontakt. En del av det handlar om desperation och otålighet. För det andra kan det kännas lättare att vända sig till främlingar där du inte behöver träffa människorna och stå ansikte mot ansikte med dem, säger Tollstedt och fortsätter:

– I en sådan situation handlar man sällan rationellt. Man ser det som ett sätt att få kontakt. Men faran med det är att folk som skulle behöva söka hjälp i stället vänder sig till nätforum.

Utredningen nedlagd

Kiitty och pojkvännen mår fortfarande dåligt men jobbar på att försöka må bättre.

– Vi kramas, pratar och försöker att hitta på saker som är roliga för att tänka på annat, säger hon till Nyheter24. 

Har ni hört något mer från polisen?   

– Ja, tyvärr har de lagt ned fallet. Dock läste vi det i tidningen, polisen har inte hört av sig än.    

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!