- Foto: Thomas Unterberger / AP / SCANPIX

Krog uppmanade till "urspårning deluxe" på Facebook

En Rättvikskrog skulle ha bartömning. Men marknadsföringen på sociala medier fick hård kritik från kommunen och de tvingades ändra.


Fick kritik efter tillsyn

När Rättviks kommun för ett år sedan gjorde en oanmäld tillsyn på krogen bedömde alkoholhandläggaren att det rådde en alldeles för hög berusningsgrad i lokalen. Folk vinglade, ramlade och kom dit fulla - utan att bli avvisade. Efteråt gav socialutskottet en erinran, den lägsta formen av kritik.

RÄTTVIK. På Rättvik Bowling och Krog gillar man att gästerna spåra ur. I alla fall om man ska tro krogens Facebooksida. Inför lördagens sommaravslutning gick följande att läsa där:

"Tanken med bartömningen är urspårning deluxe, pimpla drinkar, shots och bärs tills förnuftet är ute ur bilden".

Formuleringen fick kommunens alkoholhandläggare Yvonne Cederquist-Olsson att reagera.

– Jag har sett marknadsföringen Rättvik Bowling och Krog hade på Facebook och efter det tog jag kontakt med företaget och de ändrade genast texten på Facebook och den version jag sett i dag är helt okej, säger hon till Dalarnas Tidning.

"Killarna bjuder på drinkar, tjejerna dansar i behå"

Det är olagligt att uppmana människor att dricka alkohol enligt alkohollagen. Men det är inte första gången Rättvik Bowling och Krog gör något liknande. Så här stod det den 3 augusti:

"Nu jävlar anamma ska det fan spåras ur i kväll!!! Killarna bjuder på drinkar, tjejerna dansar i behå, vi dansar, skrattar, hånglar, myser, och bara ÖSER på tills knäskålarna och höfterna är ur led!".

Efter tillsägelsen från kommunen står det nu följande på krogens event inför lördagens sommaravslutning:

"ALL IN är nyckelordet denna kväll, vi har haft semester i närmare 3 veckor och är laddade till 1000! Nu skall vi köra den årliga Sommaravslutningen 2012 , en sista stor fest denna Sommar innan Vinter,kyla och rusk tar över våran vardag."

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Bilist och två cyklister i kollision.", skriver polisen på sin hemsida.

Förtroendet för regeringen ökar

1 timme sedan
Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.