Torsdag 13 Maj
Stockholm

Polisen om flickmordet: "Fruktansvärt ovanligt fall"

Den mördade flickan och de två misstänkta bröderna var grannar.
Den mördade flickan och de två misstänkta bröderna var grannar. Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Mordet på den 13-åriga flickan i Täby förbryllar både polisen och de boende i området. De misstänkta bröderna har ingen, för polisen, känd relation till flickan förutom att de är grannar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Misstänkte mördaren var konstnär

Den misstänkte 31-åringen har gått på Konstfack och beskrivs av tidigare klasskamrater som begåvad och snäll. Men flera vittnar även om att han hade problem socialt.

– Han hade lite svårt för att prata med tjejer utan höll sig helst till sin grupp. Frågade man honom något svarade han på engelska, säger en kvinna till Aftonbladet. 

Läs mer här .

TÄBY. De två bröder, 31 och 28 år gamla, som är häktade misstänkta för mord respektive medhjälp till mord på en 13-årig flicka i Täby var troligtvis inte påverkade av vare sig alkohol eller droger vid gripandet.

– Nej, det finns inget som tyder på det. Det ska förvisso göras en läkarundersökning av de misstänkta gärningsmännen. Men vi har inget som indikerar på att de ska ha varit påverkade av någonting, säger Anders Gillander, pressansvarig på Roslagspolisen, till Nyheter24.

Inte kända av polisen sedan tidigare

Om läkarundersökningarna bekräftar det polisen tror blir ett redan ovanligt fall extremt ovanligt. En ung flicka mördas och de misstänkta tycks varken ha någon relation till offret eller ha varit påverkade. De är inte heller kända av polisen sedan tidigare.

– Så vitt vi vet har de ingen relation till varandra annat än att de är grannar. Det här är ett fruktansvärt ovanligt fall. Dels är det ovanligt att så här unga flickor mördas och när det händer brukar det oftast vara någon närstående som är skyldig. 

Skadade 31-åringen har hörts

Den 31-årige mordmisstänkte mannen hoppade ut genom fönstret och skadade sig allvarligt. Han har under helgen vårdats på sjukhus men har kunnat höras av polis.

– Det har hållits ett inledande förhör med polisen där min klient redogjort för händelseförloppet. Mer kan jag inte säga för närvarande, säger 31-åringens advokat Anton Strand till Nyheter24.

Den 28-årige brodern som misstänks för medhjälp till mord förnekar brott.

Kommentera
Kopiera länk
Dela