Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fick sex-sms av polisen efter självmordsförsök

- 21/09/2012, 08:35 -
Polismannen får trots de olämpliga smsen behålla jobbet.

Polismannen får trots de olämpliga smsen behålla jobbet.

Jessica Gow / SCANPIX

Via sms försökte en polisman i Dalarna få en 24-årig kvinna att ha sex med honom och skrev att det var "smisk" hon behövde. Detta efter att hon kontaktat polisen i samband med ett självmordsförsök.

I slutet av förra året kontaktade en 24-årig kvinna från Dalarna polisen. Hon stod vid ett järnvägsspår, på gränsen till att lägga sig på rälsen och avsluta sitt eget liv. Hjälpen kom från en 55-årig polisman, som fick henne att ändra sitt beslut.

– Han ville hjälpa mig, sa han. Och efter den dagen hade vi kontinuerlig telefonkontakt, säger hon till Dalarnas Tidning.

Kontakten ledde vidare till möten, även under polismannens tjänstetid, och han skickade även mängder av sms. Bland annat frågade han om kvinnan ville ha sex. När hon sa nej svarade han att det var smisk hon behövde.

– Jag mådde dåligt av allt det här och svarade att jag inte var intresserad av sådant, säger kvinnan.

"Jag mådde så dåligt av hela situationen"

Till slut fick kvinnan nog och mejlade ett stationsbefäl i Dalarna och berättade om sina kontakter med polismannen. Men ärendet lades ned och kvinnan fick brev från en åklagare som meddelade att inga åtgärder skulle vidtas.

– Jag mådde så dåligt av hela situationen att jag ville ta mitt liv igen, säger kvinnan till Dalarnas Tidning.

Hon tog sig till en bro, förberedde sig på att hoppa men stoppades av en förbipasserande polispatrull som tog med kvinnan till akutpsyk. På vägen visade hon upp sms från polismannen vilket ledde till nya utredningar internt inom polisen. Men inte heller denna gång ledde det till några åtgärder, förutom att det konstaterades att polismannen handlat "olämpligt". 

Därmed är saken överspelad, åtminstone för polismannens del. För den 24-åriga kvinnan handlar det om sår som kanske aldrig kommer att läka och hon mår fortfarande dåligt över det inträffade.