Bilden ur det senaste numret av socialdemokratiska tidningen Tiden.
Bilden ur det senaste numret av socialdemokratiska tidningen Tiden. - Foto: Tiden / Elisabeth Ohlson Wallin

Här är S-attacken mot kungahuset

Silvia sopar undan ett hakkors och på bordet ligger en naken Camilla Henemark insvept i pizzor. Här är socialdemokratiska Tidens bild av kungahuset.


Har sagt upp sig

Daniel Suhonen sa upp sig som chefredaktör på Tiden i förra veckan och ska i stället vara chef för en nystartad LO-tankesmedja.

Elisabeth Ohlson Wallin kommer löst att ingå i tidningens redaktion genom att hon får i uppdrag att gestalta teman. Kungabilden skulle visa på "den nya eliten".

STOCKHOLM. Sveriges kung Carl XVI Gustaf bakom ett bord fyllt av personer inblandade i alla skandaler runt honom. På ett bord framför ligger artisten Camilla Henemark, som berättat om romanser med kungen, naken och insvept i pizzor. I hörnet sitter drottning Silvia på knä och försöker sopa ett hakkors under mattan.

Den socialdemokratiska tidskriften Tiden, som ges ut av Arbetarrörelsens tankesmedja, har låtit konstnären Elisabeth Ohlson Wallin göra montaget.

– Vi vill att även republikaner med socialistiska värderingar ska kunna ha sin bild på kungafamiljen uppsatt på dass, säger Daniel Suhonen, chefredaktör för Tiden, till Resumé.

"Är mer utmanande att kungen håller på med skumraskaffärer

Ohlson Wallin är mest känd för sin utställning "Ecce Homo" där olika bibliska personer porträtterades som homosexuella. Det var aldrig något val för tidningen att be henne att ändra något i den nya kungabilden.

– När man ber en konstnär tolka maktförhållanden kan man inte säga nej till vad de sedan skapar. Jag får ta den publicistiska smällen. Jag kan inte hålla på och censurera henne. Det är en utmanande bild men samtidigt är det mer utmanande att kungen håller på med olika skumraskaffärer, säger chefredaktören.

Med i montaget finns exempelvis Hovets presschef Bertil Ternert, porrklubbskungen Mille Markovic och kungens vän Anders Lettström.

/
SSU
/
/
/
Senaste nytt

Tyskland: It-slarv möjliggjorde rysk avlyssning

It-attack mot avfallsbolag i Blekinge

Västblekinge Miljö AB – det kommunala bolaget för avfallshantering i Karlshamn, Sölvesborg och Olofström – har drabbats av en it-attack, uppger SVT Nyheter. De anställda kan inte använda sin e-post och kommer heller inte åt fakturahanteringen eller kundadministrationen.

Totalstopp i tysk Teslafabrik efter brand

Det råder totalstopp i Teslafabriken utanför Berlin efter en brand som lett till ett omfattande elavbrott, rapporterar den tyska tidningen Maerkische Allgemeine Zeitung.

Kivras svar efter strulet med deklarationen: "Vi beklagar"

Under måndagen började Skatteverket skicka ut deklarationer till de med digital brevlåda. Nu svarar Kivras kommunikationschef på strulet användare upplevt på grund av en driftstörning.

Åtalas för avrättning av obeväpnade i Syrien

En man i 50-årsåldern åtalas för att under IS-flagg ha avrättat två obeväpnade personer i Syrien 2015. Likaså har han, enligt åtalet, allvarligt skändat en avliden person på offentlig plats.

Drivmedelspriset sänks – så mycket kostar det att tanka bilen nu

Ledande drivmedelskedjor sänker priset på diesel och biodiesel efter gårdagens höjning. Riktpriset för diesel på bemannade stationer sänks med 20 öre till 18,79 kronor per liter.