Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu hånas Greenpeace på Facebook

- 11/10/2012, 17:38 -
Greenpeace hånas på Facebook efter ett inlägg på Formark kärnkraftverks Facebooksida.
1 av 2

Greenpeace hånas på Facebook efter ett inlägg på Formark kärnkraftverks Facebooksida.

Faksimil Facebook

Greenpeace svarade snabbt på kritiken.
2 av 2

Greenpeace svarade snabbt på kritiken.

Faksimil greenpeace.org

I ett inlägg på Forsmarks kärnkraftverks Facebooksida står det att Greenpeace-aktionen inte var så lyckad som aktivisterna själva försöker ge sken av.

FORSMARK. I ett inlägg på Forsmarks kärnkraftverks Facebooksida skriver man nu att aktionen, där flera aktivister gömde sig inne på området, inte var riktigt så lyckad som Greenpeace själva vill få det att verka.

Inlägget är ett svar på ett blogginlägg från Greenpeace där det står att ställverket, där två aktivister satt, "är en strategiskt mycket viktig plats för driften av kärnkraftverket."

Aldrig i drift

I inlägget på kärnkraftverkets Facebooksida står det:

"I själva verket campade Rasmus och Atte under takstolarna i en barack på ett ställverk som håller på att byggas och som aldrig har varit i drift. Ett nybygge som inte ens ägs av Forsmark och som ligger en kilometer rakt ut i skogen, utan ett enda staket att klättra över. Imponerande Greenpeace. Verkligen."

"Satt utanför det bevakade området"

– De satt utanför det bevakade området. Kanske 600-700 meter bort från kärnkraftverkets reaktorer, säger Clas-Inge Andersson, pressansvarig på Forsmark till Nyheter24 och fortsätter:

– De vill ge sken av att de varit på området på ett sätt som de inte har.

Tusentals gillar inlägget

Facebookinlägget har just nu delats över 600 gånger och över 3 000 personer har gillat det. I kommentarerna är det många som finner situationen rolig men vissa är kritiska till hur man har skrivit.

Ni har skrivit "Imponerande Greenpeace. Verkligen", som avslutning på ert inlägg. Kan inte det verka hånfullt??

– Vi kommunicerar på Facebook precis som alla andra. Greenpeace skriver på ett liknande sätt på sina bloggar, säger Claes-Inge Andersson.

Han säger även att de nu håller på att utvärdera det som hänt.

Greenpeace kommenterar det hela i ett blogginlägg genom att skriva att Forsmark försöker tona ned allvaret med vad Greenpeace anser är en bristande säkerhet.