Mannen skickade döds- och våldtäktshot till bland andra Isabella Löwengrip, Tyra Sjöstedt och Margret Atladottir.
1 av 6
Mannen skickade döds- och våldtäktshot till bland andra Isabella Löwengrip, Tyra Sjöstedt och Margret Atladottir. - Foto: Stella Pictures / SCANPIX / Montage
"Gör du inte som jag säger då blir det kroppsstyckning och då kommer jag steka brösten dina i smör", skrev han till Blondinbella.
2 av 6
"Gör du inte som jag säger då blir det kroppsstyckning och då kommer jag steka brösten dina i smör", skrev han till Blondinbella. - Foto: Robert Eklund/Stella Pictures
Jonas Ransgård (till vänster) utsattes för en smutskastningskampanj.
3 av 6
Jonas Ransgård (till vänster) utsattes för en smutskastningskampanj. - Foto: BJ֖RN LARSSON ROSVALL / SCANPIX
Även bloggerskan Tyra Sjöstedt fick utstå hoten. Hon medverkade senare i TV3:s Efterlyst och pratade om problematiken kring hot och stalking över internet.
4 av 6
Även bloggerskan Tyra Sjöstedt fick utstå hoten. Hon medverkade senare i TV3:s Efterlyst och pratade om problematiken kring hot och stalking över internet. - Foto: Robert Eklund /Stella Pictures
Brevet som skickades till flera kända nöjesprofiler.
5 av 6
Brevet som skickades till flera kända nöjesprofiler.
För Nyheter24 berättar Isabella att hon önskar att polisen meddelat henne tidigare om att mannen erkänt.
6 av 6
För Nyheter24 berättar Isabella att hon önskar att polisen meddelat henne tidigare om att mannen erkänt. - Foto: DR /Stella Pictures

Erkänner dödshoten mot bloggerskorna

En socialdemokratisk valarbetare försökte smutskasta kommunalrådet. Han har erkänt att han skickat hotbrev till bland annat Blondinbella i M-politikerns namn.


"Ska slicka din håriga slida"

Brevet som skickades till bloggerskorna:

"Ett sexuellt samlag är på sin plats mellan oss två utan kondom bara så du vet ! Dina vackra bröst till meloner ska bli så skönt att få suga på samt slickningen av din håriga och fina slida. Gör du inte som jag säger blir det garanterad kroppsstyckning och då kommer jag steka brösten dina i smör å vad gott i sådana fall. Står helt och hållet bakom detta brev och är inte ett dugg rädd för rättsväsendet. Har nämligen talets gåva långt ut i fingerspetsarna"

GÖTEBORG. "Gör du inte som jag säger då blir det kroppsstyckning och då kommer jag steka brösten dina i smör". Det var bland annat det, samt döds- och våldtäktshot, som stod i brev som bland annat skickades till Isabella "Blondinbella" Löwengrip förra året. Nu har en man erkänt att han skickat breven, men historien slutar inte där.

Mannen som erkänt arbetar som socialdemokratisk valarbetare i Göteborgsområdet och har skrivit under flera av våldtäkts- och dödshotbreven med "Jonas Ransgård, ordförande i Göteborgs stads kommunstyrelse". Men Moderaternas kommunalråd har inte haft något med breven att göra utan i stället varit utsatt för en smutskastningskampanj, rapporterar Göteborgs-Posten.

– Det har varit obehagligt för mig och de kvinnor som utsatts för det här. Det är tydligt att motivet varit politiskt. Man har velat skada Alliansen och vårt arbete, säger Ransgård till GP.

Riktade kritik mot polisen

Även Nöjesguidens chefredaktör Margret Atladottir och bloggerskan Tyra Sjöstedt var bland de som fick motta brev. De har tidigare riktat kritik mot polisen som inte gjort tillräckligt i deras ögon.

I somras förklarade Kjell Lindgren, presstalesman för polismyndigheten i Stockholms län, att man som bloggare bör akta sig för hur man exponerar sig i sociala medier. Uttalandet väckte en kritikstorm riktad mot en polismyndighet utan redskap att skydda unga kvinnor från hot.

– Det är jobbigt att säga till mamma att polisen inte bryr sig, sa Atladottir till Nyheter24 då.

Isabella Löwengrip berättade även hur hennes liv påverkats efter hoten.

– Jag är livrädd hela tiden. När jag kommer in i mitt trapphus varje dag är jag rädd, sa hon till Nyheter24 efter att ha tvingats ta emot hoten. 

Valarbetaren har aldrig haft ett politiskt uppdrag för Socialdemokraterna men säger till GP att han tagit paus från sitt ideella arbete för partiet. Han är också mycket ångerfull och menar att han skickade breven under en period då han "mådde dåligt".

Läs även Isabella "Blondinbella" Löwengrips reaktion på erkännandet här .

/
/
/
/
Relaterat
Efter dödshoten: "Jobbigt att säga till mamma att polisen inte bryr sig"
Trots dödshot hörde polisen inte av sig.
Polisen ignorerar dödshoten mot bloggarna
"Hatar polisen. Inte ett endaste knyst sedan ja blev mord- o våldtäktshotad"
Så många it-poliser jagar näthatarna
TV3:s Efterlyst, som sänds klockan 20.00, tar i kväll upp hur storbloggen Tyra Sjöstedt förföljdes och hotades av en 35-årig stalker.
"Jag började med terapi efter hoten"
Isabella "Blondinbella" Löwengrip döds- och våldtäktshotades. Nu har en man erkänt brottet. — Jag har varit med om liknande saker tidigare men det här var bland det tuffaste. Jag började i terapi, säger Löwengrip till Nyheter24.
Efter dödshoten: "Jobbigt att säga till mamma att polisen inte bryr sig"
Trots dödshot hörde polisen inte av sig.
Senaste nytt

Pakistan utvisar 1,7 miljoner afghaner

It-bolag vinnare på Wall Street

New York-börsens ledande index steg på onsdagen. Bra gick bland annat it-sektorn, medan energibolagen backade sedan priset på råolja fallit närmare 5 procent.

Polisen rapporterar om brand, Kalmar

"Bergagården. Brand i fordon.", skriver polisen på sin hemsida.

Botkyrka: Polisen rapporterar om brand

"Brand i garage i Alby.", skriver polisen på sin hemsida.

USA skickar iranska kulor till Ukraina

USA har levererat ny ammunition till Ukraina. Den här gången handlar det om beslagtagna iranska kulor som ska användas mot ryska styrkor.

FN-granskning av krigsbrott i Etiopien avslutas

1 timme sedan
FN:s utredning av brott mot mänskliga rättigheter i konfliktens Etiopien avslutas nästa vecka, trots varningar om "övervägande risk" om fortsatta övergrepp.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.