När mannen tröttnade på grannens oväsen tog han saken i egna händer.
När mannen tröttnade på grannens oväsen tog han saken i egna händer. - Foto: Roger Vikström / SCANPIX

Trött på grannens oljud - sköt in tårgas

När grannen hade fest långt in på natten tröttnade mannen. Så han bestämde sig för att störa dem - genom att skjuta in tårgas.


MALMÖ. En 24-årig man var trött och ville sova. Men det gick inte. Grannen hade nämligen fest och det blev en hel del oväsen. När klockan så småningom var halv fyra på söndagsmorgonen tog mannen saken i sina egna händer.

Han laddade då sin tårgaspistol och sköt rakt genom ett öppet fönster in till grannen. Inne i lägenheten fanns tre kvinnor, två män och en sexårig pojke, rapporterar Sydsvenskan.

"Förfärligt liv"

Polisen larmades och tog på sig gasmasker innan de kunde gå in i lägenheten. 24-åringen greps och har förhörts under dagen. Polisen fann magasin och tårgaspatroner i hans lägenhet. Brotter rubriceras som misshandel.

– Enligt mannen var det ett förfärligt liv. Han kunde inte sova, säger Malmöpolisens inre befäl, till Sydsvenskan.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sveriges Radios app ligger nere

Spelar ingen roll för vikten när du äter

Det är inte när på dygnet du äter utan hur mycket som avgör. Det budskapet kommer från amerikanska experter som gått igenom befintlig forskning om hur så kallade ätfönster påverkar vikt och hälsa.

Järfälla: Polisen rapporterar om brand

"Samtal om rök som väller ut från tak på tennishall i Kallhäll.", skriver polisen på sin hemsida.

Bohlin om kritiken: "Fick okej att höra av mig"

Ministern för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin (M) slår ifrån sig kritiken som riktats mot honom i samband med att en kvinna avskedades från Energimyndigheten, rapporterar SR:s Ekot.

"Europa för beroende av krut från Kina"

Vapenproduktionen i Europa är alldeles för beroende av krutråvaror som nitrocellulosa från Kina, enligt Saabs vd Micael Johansson. Det utgör en risk för Europas säkerhet.

Ärkefienderna dämpade efter attack i Iran

Såväl Iran som Israel ligger fortfarande lågt kring fredagens förmodat israeliska attack mot mål i Iran. Det tolkas som en signal om att ärkefienderna tycks vara redo att förhindra en eskalering till ett storkrig i Mellanöstern – åtminstone för tillfället.