- Foto: Privat

Nakna och upphängda träkvinnor i skogen

Någon har hängt upp nakna kvinnofigurer i en enslig skog på ön Enskär i Söderhamn. "Vad fan är det här?"


SÖDERHAMN. Jägaren trodde inte sina ögon när han kom fram till ett skogsparti på ön Enskär utanför Söderhamn. I ett träd hängde en naken kvinna tillverkad av träd.

– Jag tänkte "vad fan är det här?" och började gå emot den. Det var flera figurer, men bara två som var riktigt välgjorda. Två nakna kvinnor, förutom den på bilden så även en som var böjd över något, säger jägaren, som vill vara anonym, till Nyheter24.

"Det såg helt fel ut"

Runt om i träden hängde flera figurer i varierande storlek. Jägaren beskriver de som "totempålar med penisar" och de utför sexuella akter med den nakna träkvinnan.

– Jag ska inte säga att jag trodde figuren var verklig, men jag reagerade ju. Det såg helt fel ut, säger jägaren.

Skärgårdsö med ett fåtal stugor

Mannen lade upp en bild på den nakna träkvinnan på Instagram och sedan spreds den som en löpeld. Maria Berglund som bor i närheten beskriver området som en liten skärgårdsö där det finns ett fåtal stugor man kan hyra.

– Det brukar vara mycket folk i omlopp, men nu framåt hösten trappar det väl av, säger hon till Nyheter24.

Nyheter24 har varit i kontakt med Söderhamnspolisen som uppger att de endast kan undersöka saken närmare om de får in en anmälan om ofredande. Det har inte inkommit några polisanmälningar och polisen frågar undrande om "det inte kan ha något med Halloween att göra?".

På måndagseftermiddagen hade någon plockat bort kvinnorna från platsen.

/
Senaste nytt

USA:s HD aviserar beslut i Trumpmål

Mordförsök i Södertälje

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern fördes under tidiga söndagskvällen till sjukhus i ambulans efter att ha blivit stucken med ett vasst föremål i centrala Södertälje. Mannen hittades utomhus.

Minst 12 döda när fängelse stormades

2 timmar sedan
Minst tolv människor dödades då väpnade gäng stormade det största fängelset i Haitis huvudstad Port-au-Prince i lördags. Många av de uppemot 4 000 intagna tros ha tagit sig ut.

Kung Harald är hemma i Norge

igår 23:06
Norges kung Harald har landat i Oslo.

Spaghetti och godis i USA:s nödpaket

igår 22:00
USA släppte ned 38 000 mål mat till Gaza i lördags. Nu avslöjar Jerusalem Post vad hjälpen bestod av.

Kvinna hittad död – man misstänkt för mord

igår 21:18
En äldre kvinna hittades död av ambulanspersonal i en bostad i Jönköping på söndagseftermiddagen. Polisen gör bedömningen att hon kan ha utsatts för brott och utreder händelsen som mord.