En liga som utger sig för att vara tiggare har specialiserat sig på att stjäla iPhone-telefoner.
En liga som utger sig för att vara tiggare har specialiserat sig på att stjäla iPhone-telefoner. - Foto: Eric Risberg/Scanpix

Tiggarliga stjäl Iphones

Ett gäng tjuvar som utger sig för att vara tiggare härjar i Jönköping. De har riktat in sig på att lura folk på deras iPhones. Polisen varnar nu allmänheten att vara uppmärksam.


Liknande tillvägagångssätt i Halland

Även i Halland har fem stölder med liknande signalement och tillvägagångssätt rapporterats. Polisen uppmanar folk att inte låta sina mobiltelefoner liga synliga på allmäna platser och att vara försiktiga. Troligtvis rör det sig om samma personer, enligt polisen.

JÖNKÖPING. Under onsdagen ska minst fem personer ha blivit bestulna på sina iPhones i centrala Jönköping. Gärningsmännen? Ett par tiggare. Eller i alla fall en liga som utger sig för att vara tiggare. Ligan slår till mot kunder på kafféer, restauranger och skönhetssalonger, skriver Jnytt.

Ligan ska ha distraherat de drabbade genom att gå fram till dem med ett papper där de vädjar om mat och pengar. 

– De jobbar enskilt. De lägger pappret på telefonen som de sedan plockar med sig när de försvinner, säger Magnus Roman, presstalesman på Jönköpingspolisen till Jnytt.

Ligan består enligt signalement av en man i 40-årsåldern, två män mellan 19 och 25 år, en man med okänd åler samt en yngre pojke i tonåren. Samtliga har mörkt hår och är mellan 160 och 175 centimeter långa.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!