Byt namn till Super Mario - snabbare i dag än för tio år sedan

- 13/11/2012, 19:16 -

Scanpix / Montage

Har du planer på att byta namn? Nu kan du ändra ditt för- och efternamn smidigare än någonsin tidigare med hjälp av Patent- och registreringsverkets (PRV) nya e-tjänst.

För tio år sedan valde en tevespelsentusiast från Karlskoga att byta namn. Han kastade helt enkelt ut några mellannamn och lade till namnet på kanske världens mest kända tevespelsfigur, Super Mario.

Rico Super Mario Herbert Melchert, som han heter idag, har inte spanat in PRV nya elektroniska tjänst för namnbyten i Sverige, men tycker att det är bra om PRV försöker förenkla för personer som vill byta namn - även om han tycker att handläggningstiden borde ha mindre betydelse.

– Har man bestämt sig för att byta namn spelar det väl ingen roll hur lång tid det tar, säger Rico Super Mario Herbert Melchert till Nyheter24. 

Super Mario har inga planer på att byta så länge passionen är den samma. 

– Jag är mycket nöjd med mitt namnbyte men det är klart att om jag skulle börja spela Sonic istället kan jag tänka mig att heta det och skulle jag plötsligt få en passion för Julmust skulle jag kunna tänka mig att heta det men Super Mario är fortfarande nummer ett, säger han till Nyheter24.

Snabbare handläggning

Tidigare har man fått vänta i upp till sju veckor på handläggning men med PRV:s nya e-tjänst "namnansökan" påbörjas handläggningen nu redan inom en vecka. Nyheter24 har tidigare rapporterat om personer som bytt namn. Ibland har de lyckats, ibland inte