Linnea köpte surfplatta på Elgiganten – var full av porr

- 19/11/2012, 15:09 -
Linnea fick en oväntad överraskning när hon satte på sin surfplatta.
1 av 5

Linnea fick en oväntad överraskning när hon satte på sin surfplatta.

Privat

Någon hade sökt på sexleksaker.
2 av 5

Någon hade sökt på sexleksaker.

Privat

Elgiganten beklagar det som skett.
3 av 5

Elgiganten beklagar det som skett.

Privat

Den tidigare ägaren var även inloggad på gmail och hotmail.
4 av 5

Den tidigare ägaren var även inloggad på gmail och hotmail.

Privat

Nu ska Linnea få en ny surfplatta.
5 av 5

Nu ska Linnea få en ny surfplatta.

Privat

22-åriga Linnea Wiklunds nyinköpta surfplatta från Elgiganten visade sig vara begagnad – webbläsaren var full av porr och en man var inloggad på Facebook. "Det är inte okej".

SÖDERTÄLJE. Linnea Wiklund, 22, hade precis kommit hem från Elgiganten i Södertälje med sin nyinköpta Samsung Galaxy Tab 2 när det plingade till i surfplattan.

– Jag började få meddelanden från Facebook och märkte att den var inloggad på någon annans konto, säger en smått chockad Wiklund, till Nyheter24.

Sökningar på "stora snoppar"

Linnea började ana att allt inte stod rätt till och när hon undersökte plattan närmare fann hon att den var full av porr. Det handlade främst om sexleksaker och webbläsaren var full av sökningar på "stora snoppar" och olika gratisporrsajter som Pornhub.

– Det är väldigt irriterande. Jag har betalat fullt pris för något som inte är nytt, säger Wiklund.

Det fanns även fullständiga kontaktuppgifter till en man i Södertälje. Mannen var inloggad med både hotmail- och gmail-konton och det fanns ytterst privata uppgifter i plattan. När Nyheter24 kontaktar mannen får vi veta att han nyligen köpt en surfplatta på Elgiganten, men lämnat tillbaka den efter tolv timmar.

"Jag måste byta lösenord nu"

Enligt mannens uppgifter har Elgiganten alltså sålt en begagnad surfplatta och glömt att radera den information som fanns i den. Något som bryter mot företagets officiella rutiner på flera plan.

– De måste ju åtminstone fabriksåterställa den innan de säljer den vidare. Nu sitter någon därute med tillgång till både min mejl och min Facebook. Jag måste byta lösenord nu, säger mannen när Nyheter24 når honom.

Riktar hård kritik mot Elgiganten

Linnea Wiklund är besviken på Elgiganten som tydligt förklarade att surfplattan hon köpte var ny.

–  Det är inte okej. Visst att folk kanske köper saker, ångrar sig och lämnar tillbaka och att någon annan kund då köper prylen. Men i så fall borde Elgiganten kolla igenom, rensa och återställa allting. Och vara ärliga med att säga att den är öppnad och redan ägts av någon annan.

----

Uppföljning: Efter Elgigantens porrtabbe – Linnea hånades av chefen  

Elgiganten sålde en begagnad surfplatta full av porr till Linnea Wiklund, 22. Men i stället för en ursäkt blev hon hånad av butikschefen. "Han sa att det var något fel av mig".